Det var i veteranklassen med recurvebåge som Motalas Kjell Franzén kunde sträcka armarna i skyn hemma i Fålehagen och jubla över sitt första SM-guld på tavla.

– Det gick riktigt bra. Jag fick till en riktigt bra serie, så det var inget snack om saken.

Kjell Franzén hade inte väntat sig ett SM-guld så här på äldre dagar.

Artikelbild

– Jag sköt en del redan på 70-talet men det här är faktiskt första guldet på ett tavel-SM. Och jag låg "bara" tvåa efter kvalskjutningen så något guld hade jag inte räknat med.

I finalen vann Franzén med 6-0, en stor segermarginal.

– Han hade ingen bra dag.

Men det hade du.

– Ja, det känns bra att vara svensk mästare måste jag säga.

Som en av fyra Motalaskyttar på SM var han såklart i hög grad inblandad i själva arrangemanget.

– Det var synd att regnet kom lite för tidigt idag (söndag), eller kanske var det tur för mig... Annars har det varit fina tävlingar.

Enda plumpen i arrangörsprotokollet var att speaker-ljudet slutade att fungera inför de absolut sista skjutningarna. Förmodligen hade det ihärdiga regnandet under avslutningsdagen med det att göra.

– Jag vet inte riktigt vad som hände där, men i övrigt är vi nöjda med arrangemanget och det verkar som att de flesta är det, säger Franzén.

Ja, det är en bild som vi delar efter tre dagars bevakning av mästerskapet i Fålehagen i Motala. Skyttarna verkar vara nöjda med Motala Bågskytteklubbs arrangörskap.

– Arrangemanget här i Motala har varit ett av de bättre måste jag säga, säger Helen Forsberg från Luleå.

Och Motalas ordförande Karl Göran Eklundh var belåten när han sammanfattade mästerskapet efter att tävlingarna hade avslutats.

– Jag är helnöjd. Det var riktigt bra tävlingar och i det stora hela flöt det på bra.

Förutom Kjell Franzéns guld lyste dock hemmaframgångarna med sin frånvaro. I mixlagtävlingen deltog Hans Krusell och My Eklundh. Motala Bågskytteklubbs duo fick dock se sig besegrade redan i första omgången.

– Det var egentligen inget snack, vi fick stryk av två bättre skyttar idag, sa Hans Krusell efter uttåget.

Krusell fortsatte:

– Vi kan inte vara så besvikna, vi hade inte tränat tillräckligt mycket helt enkelt, säger Hans Krusell.

Några som däremot var rejält besvikna var skyttarna i Mjölby Bågskyttesällskap, som hade tre lag med i mix och alla åkte ut redan i kvartsfinal. Per Bengtsson var tillsammans med Cecilia Blomberg dessutom regerande svenska mästare.

– Vi kom aldrig riktigt in i det. Vi hade inte marginalerna på vår sida och då blev vi för defensiva i vårt tänk, säger Bengtsson besviket.