– Fantastisk atmosfär och en häftig erfarenhet att ta med oss. Bara synd att vi inte kunde göra en bättre insats, sa LFC:s guldtränare och såg besviken ut.

Ända sedan han presenterades som norsk förbundskapten har han – tillsammans med LFC-bekantingarna Anders Jacobsson och Mariann Gajhede som han tog med sig in i landslagsledningen – haft siktet inställt på söndag 16 juli.

EM-premiär mot Nederländerna inför ett fullsatt och orangeklätt Galgenwaard i Utrecht.

Det slutade med 0–1-förlust – och därmed utsatt läge för Norge inför fortsättningen. Sjögren & Co fick något att fundera över och nu kan krävas segrar mot både Belgien och Danmark för att ta sig vidare till kvartsfinal.

– Vi lyckades inte få fast bollen i anfallet och då blir det svårt att försvara sig. Vi skapade en del bra chanser ändå, men de skapade ju väldigt många fler, sa Sjögren.

Ja, med kung Willem-Alexander och drottning Máxima på läktarplats gjorde nationen starten till en skön fest. Offensiva trion Shanice van de Sanden, Vivianne Miedema och Lieke Martens såg vass ut och till slut bröt det stora jublet ut när van de Sanden språngnickade in segermålet.

Det kunde ha blivit mer och inget snack om att hemmalaget kan bli att räkna med i turneringen. Med den farten, den kreativiteten och det stödet lär fler lag få bekymmer.

– Spelar de så här kan de gå långt, sa Martin Sjögren.

Norge, då?

– Det blir fokus på offensiven i veckan som kommer. Vi måste göra det bättre, men jag hoppas fortfarande att det ska bli en lång turnering för oss. Till att börja med får vi vinna nästa match.

LFC-forwarden Kristine Mindes insats?

Jodå.

Okej under den dryga timme hon fick spela.

Hårt jobb som vanligt, men utan spets och inte riktigt på rätt plats när lägena dök upp.

I gruppens andra match vann Danmark – med LFC-duon Janni Arnth från start och Maja Kildemoes som inhoppare – mot Belgien (1–0). Sanne Troelsgaard avgjorde tidigt.