Föreningen startades den 12 juni 1979 i det då nybyggda Motala Folkets Hus och "födelsedagen" infaller således i sommar men man väljer att fira den i höst istället med ett speciellt arrangemang då. Innan dess är det dock dags för en vårsäsong med både talföreställningar och dansföreställningar.

Motala Teaterförenings ordförande Hans Enkvist säger att det också kommer att bli ett par konserter i konsertserien, som föreningen ansvarar för.

Vårsäsongen inleds den 11 februari med pjäsen "Jag är en annan nu" , ett mor- och dotterdrama med Ann Petrén och Frida Westerdahl. Den 5 mars är det så dags för säsongens första dansföreställning, "Rythmania" med dansaren och koreografen Anna Öberg.

Artikelbild

| Ann Petrén och Frida Westerdahl inleder teaterföreningens vårsäsong med pjäsen "Jag är en annan nu" den 11 februari.

Föreställningen "Nu då?!" gästar Motala den 13 mars och medverkar gör Lars Classon och Jojje Jönsson. Den sistnämnde är ju välkänd som buskisskådespelare. Här ger han sig dock enligt uppgift in i en ny genre, en föreläsning med hjälp av humor.

Trollkarlen Carl-Einar Häckner behöver ingen närmare presentation och den 3 april gör han ett återbesök här.

– Det är riktigt kul att kunna ha honom här igen, säger Hans Enkvist.

Avslutar säsongen gör sedan dansföreställningen "I mellan" med dansgruppen Unruly Gang den 10 april.

Artikelbild

| Carl-Einar Häckner besöker Motala igen den 3 april.

Hans Enkvist berättar hur föreningen har tänkt när vårsäsongens program har satts ihop.

– Vi försöker att hitta ett utbud som är varierat och som vi hoppas och tror kan attrahera Motalabor och hitresta besökare.