Polisen misstänker prejning efter olycka

Tre olyckor inträffade på kort tid på under fredagsmorgonen på riksväg 50.

Fågelsta2019-10-25 06:57

06.46 fick räddningstjänsten in ett första larm om en singelolycka.

Den inträffade på riksväg 50 i höjd med Fågelsta, i den norrgående filen.

– En personbil hamnade i diket av okänd anledning. Personen som körde bilen var inte skadad, utan mådde bra. Vi var bara där och vände, säger Christian Lind, inre befäl vid räddningstjänsten.

Men de hann inte ens tillbaka till stationen förrän nästa larm kom.

07.11 kolliderade två personbilar i en kökrock. Även den olyckan skedde på riksväg 50, i höjd med Kolmetorp i den södergående filen.

– Två personer är drabbade och den ena klagar på nacksmärtor. Vägen är totalt avspärrad just nu. Tre ambulanser är på platsen men det är oklart om någon behöver åka med, sa Christian Lind vid 07.20.

Även polis var på platsen.

– En man i 40-årsåldern är misstänkt för att ha vållat trafikolyckan som utreds, berättade polisens presstalesperson Åsa Willsund.

Enligt Christian Lind skulle räddningstjänsten lämna klockan 07.35.

Polisen uppger att en av förarna som var inblandad i olyckan förts till sjukhus med ambulans. 

Polisen uppger att man misstänker att bilen som hamnade i diket utanför Fågelsta blev prejad. Personen i bilen har uppgett det till polisen.

Enligt initiala uppgifter till polisen skulle den andra bilen ha lämnat platsen – men enligt polisens presstalesperson upptäckte man senare att den fanns kvar. Därför kvarstår inte misstankarna om smitning. 

Kort därpå kom ännu ett larm från riksväg 50. Det tredje på kort tid, alltså.

Enligt det larmet ska flera fordon vara inblandade i olyckan och alla personer ska vara ute ur sina bilar.

– Det är precis söder om den första olyckan i Fågelsta, ungefär en kilometer ifrån. Vi är på väg till platsen just nu, sa Björn Öberg strax innan 08.00.

Enligt räddningstjänstens inre befäl Carolin Carlheim kommer båda fordonen att behöva bärgas från platsen. Under bärgningsarbetet kommer vägen att stängas helt. Därefter väntas den öppnas på nytt. 

Texten kommer att uppdateras.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!