På söndagen var det full aktivitet i Borensberg med bland annat julmarknad och konstutställning. På Svanen var kafeterian för dagen smyckad med tavlor då Borensbergsgruppen bjöd in till vernissage. 

Gruppen är i grunden ett kompisgäng som träffas på Svanen två gånger i månaden för att måla tillsammans i ABF regi. För flera är det en ren hobbyverksamhet, medan några även åker runt på utställningar och säljer sina konstverk. 

Suss Löfgren är en av dagens utställare. Hon berättar att hon har varit iväg på flera kurser. Ett av hennes konstverk, en målning med två näckrosor, kom till efter en kurs för en dansk konstnär.

Artikelbild

| Jennifer Mayer

–Tavlan med näckrosorna kom till efter en gruppuppgift. Alla på kursen målade efter samma motiv, men målningarna blev väldigt olika. 

Agneta Sahlin är det senaste tillskottet i Borensbergsgruppen. Hon började måla när hon flyttade till Borensberg för drygt tre år sen och blev i höst inbjuden till gruppen. 

– Många i gruppen är väldigt duktiga. Därför är det extra kul att så många kom och kollade på utställningen. Det var även några besökare som köpte med sig tavlor hem.