Det kan vid första anblicken se ut som att byggandet av Fornåsas nya kvarter helt har stannat av. Området ligger öde och grävmaskinerna har tystnat.

- Inget kunde vara mer fel, säger Peder Dossel, projektledare på Svensk Bostadsproduktion AB.

– Kommunen har arbetat med infrastrukturen under 2018 och nu är allt nödvändigt på plats för att byggnationerna ska kunna ta fart. 

Artikelbild

| Johan Tiljö

Hur stort blir området?

–Det blir 7 villatomter utmed en gata. På gatan bredvid är det en stor tomt som kommer att bebyggas med hyreshus.

Med andra ord så kommer Fornåsa att växa till sig ordentligt när det här projektet står klart?

– Absolut, det blir ett tillskott med boendemöjligheter. Vi kommer redan i januari att starta byggnationen av den första villan som är såld. Efter det kommer vi att bygga 2 villor i spekulation/visningssyfte.

Artikelbild

| Johan Tiljö

Hur kommer det sig att projektet kom igång från början?

–En granne till mig började att undersöka möjligheten att bygga nytt i Fornåsa. Jag var med på ett möte med kommunen om det bygget, det blev inget av den gången men i samband med det så träffade jag kommunens utvecklingsstrateg Anders Bengtsson.

Artikelbild

| Johan Tiljö

Så där slog tanken rot om nybygge i Fornåsa?

–Jag är engagerad i föreningen Utveckla Fornåsa, vi bjöd in Anders Bengtsson och diskuterade möjligheterna att bygga nya villor och lägenheter i Fornåsa by. Det visade sig att kommunen hade ett bra område i nära anslutning till förskola och skola. 

Vilka står för byggandet?

–Det är Svensk Bostadsproduktion AB som är entreprenör för byggandet. Mes underentreprenörer kommer att uppföra villorna vartefter de blir sålda.

Hur har intresset från marknaden varit?

 Intresset har varit bra, det märks på bostadsmarknaden att många söker ett lugnt boende med närhet till skola, förskola och naturen. Gärna på en ort där det finns affär och möjlighet att åka kommunalt.

Har allt gått planenligt?

–Jo, det har väl gått så snabbt som det gör i byggsvängen men framförallt så har samarbetet med kommunen funkat mycket bra och det ska bli roligt att komma igång nu med själva byggandet.