Butik saluförde "Ugnsrostad mus"

Nej, Östenssons butiker säljer inte Ugnsrostad mus. Det felaktiga varunamnet kom ut i hyllorna när företaget började märka om varor inför det nya samarbetet med Hemköp.

Nej då, Östenssons har inte infört en ny varuprodukt på marknaden.

Nej då, Östenssons har inte infört en ny varuprodukt på marknaden.

Foto: Privat

Motala kommun2019-09-12 15:40

Enligt marknadschef Carl Schnell var det en kund som uppmärksammade den lite annorlunda produktbeskrivningen som säljs för dryga 50-lappen i flera av företagets butiker och som nu uppmärksammas i sociala medier.

– Det som hänt är hellattjo kan man säga, utbrister han.

Men, naturligtvis, handlar det inte om försäljning av en nya råvara utom om müsli med smak av bland annat frukt och nötter. Det är ett tekniskt fel som uppstått i samband med ommärkning av varor och byte till nytt IT- och skyltsystem.

– När man lägger till nya artiklar har man ett begränsat antal tecken och ibland kan det bli fel, säger Carl Schnell.

Produkten har synts i flera av Östenssons butiker sedan ommärkningen startade för cirka två veckor sedan. Enligt marknadschefen ska dock müslin utgå ifrån sortimentet inom kort och därför läggs inte full kraft på att ändra märkningen.

– Vi kan bjuda på att det blev en kul grej, säger han.

Det var den första september som Östenssons butiker inledde ett samarbete med Hemköp. Samtidigt kommer även det egna sortimentet att finnas kvar, under samma ägarstruktur som tidigare med Håkan och Karina Lindblad.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!