Försökte sätta eld på bekants lägenhet

Under fredagsmorgonen greps en man i 30-årsåldern misstänkt för försök till grov mordbrand. Han ska ha försökt sätta eld på sin bekants lägenhet.

Polisen har gripit en person misstänkt för grov mordbrand.

Polisen har gripit en person misstänkt för grov mordbrand.

Foto: TT

Motala kommun2019-09-13 11:10

Det var runt klockan åtta på fredagsmorgonen som polisen grep mannen som nu misstänks för försök till grov mordbrand. 

– Han har försökt tända eld på en annan persons bostad. Det är en person han är bekant med sedan tidigare, berättar Åsa Willsund, polisens presstalesperson. 

Bostaden mannen försökte sätta eld på är en lägenhet i Borensberg. Flera personer ska ha befunnit sig i lägenheten vid tillfället och det är någon eller några av dessa som larmade polisen. Händelsen inträffade tidigare under morgonen och polis kontaktades vid klockan 07.30. Branden hade inte tagit sig och ingen person kom till skada. Exakt hur det hela gått till eller vilken relation personerna hade till varandra kan Åsa Willsund dock inte gå in på. 

– Just nu håller vi förhör med de inblandade. Dels ska den misstänkte mannen höras och vi tar även in vittnesmål från den drabbade personen och andra som befunnit sig i närheten, sa hon på fredagsförmiddagen.

Det finns flera vittnen till händelsen, men polisen vill gärna komma i kontakt med ytterligare personer som kan ha sett något. 

En åklagare kommer under fredagen att besluta om mannen ska anhållas eller släppas.

Texten kommer att uppdateras.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!