"Man borde inte låsa in sig vid en plats."

SD ifrågasätter planerna på ett idrottscenter vid riksväg 50. De tycker att man behöver fundera över om det finns andra, bättre placeringar.

Arkivbild.

Arkivbild.

Foto: Anders Törnström

Sport2019-10-01 18:00

Kommunstyrelsen har gett tjänstemännen i uppdrag att börja titta på förutsättningarna för att flytta flera idrottsanläggningar till marken intill den planerade Lalandiaanläggningen och simhallen vid riksväg 50 och Jätten. Men Sverigedemokraterna ifrågasätter skarpt planerna.

– Jag tycker inte bara att man ska titta på området vid riksväg 50. Man borde inte låsa in sig vid en plats så här tidigt i processen, säger företrädaren Johnny Karlberg (SD).

Hans invändningar väcker dock protester från Alliansen.

– Man kommer att få plats med anläggningarna vid riksväg 50. Dessutom är ju tanken att man ska kunna dra nytta av närheten till simhallen. Då kan man samverka och samordna driften, säger kommunalråd Kåre Friberg (M).

Johnny Karlberg ser dock en risk för att det ska bli för trångt i det tilltänkta området som ligger mellan riksvägen och Badvägen.

– Det kan bli för trångt och det kan bli svårt att få dit alla parkeringar som behövs. Dessutom finns ju problem att man inte kan växa hur mycket som helst framöver, säger han.

SD tycker att det istället är bättre att kommunen satsar på fler, mindre hallar utspridda i olika områden. I annat fall vill man ha en lite mer öppen utredning.

– Då är jag rädd att det här kommer att ta alldeles för lång tid. Det kommer att ta tid att titta på det förslaget som nu ligger också, men deras förslag tar ännu längre tid, säger Kåre Friberg.

Arkivbilder. Bilden är ett montage.
Arkivbilder. Bilden är ett montage.
Karta: Nytt idrottscenter?
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!