Så var årets upplaga av Motalagalan

Drygt 520 galagäster deltog vid årets upplaga av Motalagalan. Galan som arrangeras av Tillväxt Motala bjöd på hela nio pristagare.

Årets alla pristagare förevigade på en och samma bild.

Årets alla pristagare förevigade på en och samma bild.

Foto: Petter Blomberg

Motala kommun2019-11-10 14:00

Årets Motalagala var den sjunde i ordningen och kanske den bästa hittills. I alla fall om man ska tro flera av galagästerna.

– Konferenciern är superrolig, tyckte Martina Nilsson från Folkets Hus Motala.

Årets konferencier var ingen mindre än komiker och magikern Stefan Odelberg.

– Jag älskar att göra den här typen av galor. Sen brinner jag lite extra för en av priskategorierna som är innovation, säger Stefan Odelberg.

Inför galan lovade han att bjuda publiken på både humor och trollertrick.

– Jag kommer sno tid, det blir mitt första trick, säger han innan han äntrar scenen till tonerna av Dolly Partons hitlåt "9 to 5".

På galan delades nio olika priser ut och till åtta av priskategorierna fanns det förhandsnominerade. Men Företagarnas Hederspris märker ut sig, då det inte fanns några officiella nomineringar. I år gick det priset till Riskdagens talman Andreas Norlén.

– Det sägs att man inte kan bli profet i sin egen stad, men jag känner en stor värme från Motalaborna, säger Andreas Norlén från scen.

Årets Motalaförebild blev Therese Lundqvist som med sitt initiativ "Julänglar" har hjälpt flera hundra medmänniskor till en bättre jul.

– Jag är jätteglad, så jäkla glad är jag, säger en märkbart rörd Therese Lundqvist efter att hon tagit emot priset av MVT:s chefsredaktör Mats Bengtsson.

Vad betyder vinsten?

– Eftersom det är allmänhetens pris så känner man att de upplever det som en viktig uppgift. Det gör att jag får energi att fortsätta, säger vinnaren.

Årets Motalaförebild blev Therese Lundqvist för sitt arbete med organisationen Julälnglar.
Årets Motalaförebild blev Therese Lundqvist för sitt arbete med organisationen Julälnglar.
Karta: Team Sportia Hallen
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!