"Svetsningen har alltid funnits där"

"Likt en pärla som ger ringar på vattnet" lyder en del av motiveringen till utmärkelsen för Tony Pettersson på Svetsakuten.

Tony Pettersson på Svetsakuten gläds åt utmärkelsen Årets Nyföretagare i Västra Östergötland.

Tony Pettersson på Svetsakuten gläds åt utmärkelsen Årets Nyföretagare i Västra Östergötland.

Foto: Anders Törnström

Motala kommun2019-11-07 15:00

Det är styrelsen för Nyföretagarcentrum i Västra Östergötland som utsett Tony Pettersson och hans företag Svetsakuten till Årets Nyföretagare i Västra Östergötland 2019. Han startade företaget våren 2017 och har arbetat på heltid med detta från och med oktober 2018. Tony har lång erfarenhet inom svets och är enligt motiveringen en entreprenör: "som genom hårt arbete och en tydlig plan startat och etablerat sitt företag på marknaden". 

När startade du företaget?
– F-skatten startade jag i mars 2017, bara för att starta upp. Men i början gjorde jag lite möbler till privatpersoner och sådant. 
 

Men du har en bakgrund som svetsare?
– Ja, absolut. Det har jag jobbat med nästan hela mitt liv. Det har varit motorsport och lite sådär men svetsningen har alltid funnits där. 

Nu är det industrin som Tony Pettersson siktar och jobbar mot idag med sitt företag. Han jobbar ensam med Svetsakuten men jobb är det gott om så det kan bli frågan om att anställa inom en snar framtid. 
– Främst är det industritillverkning mot lokala industrier. Vid ordertoppar hyr de in mina tjänster. Jag har även uppdrag ute hos kunder, hos smidesfirmor exempelvis. Så jag behöver mer folk och i nästa fas, kanske nästa år, kan det handla om att anställa. 

På Ringtrastvägen i Motala huserar Svetsakuten i en lokal tillsammans med två andra firmor. En annan svetsfirma och en som renoverar och servar pumpar. 
– Så vi hjälps ju åt. Det är själva tanken och det som själva konceptet i huset går ut på. 

Karta: Motala
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!