Enligt polisen var det någon gång under natten mellan söndag och måndag som en Volvo XC60 stals från en adress i Brunnsvik. Bilen stod parkerad utanför en bostad och stals utan att någon nyckel har använts.

Gärningsmännen har förmodligen använt någon typ av teknisk anordning som fångat upp signalen från nycklarna, som förvarades inne i bostaden. Gärningsmännen har på så sätt kunna låsa upp, starta och köra iväg med bilen.

Polisen är intresserad av att komma i kontakt med eventuella vittnen i Brunnsvik som kan ha sett okända personer eller fordon.  

Bilstölden är den tredje på kort tid i Motala. Natten mellan fredag och lördag i förra veckan stals en Volvo XC60 och en Volvo XC90 från Dysätter. De två Volvobilarna stals utan att någon nyckel användes. Några dagar före det försökte någon också stjäla en Lexus från en adress i närheten.  

Polisen tipsar om att ett sätt att undvika stölder av bilar som har så kallade keyless-system är att förvara  bilnycklarna i en plåtburk inomhus, och gärna långt ifrån ytterdörren.