MUF kräver Kaisa Karros avgång

Kaisa Karro (S) måste avgå som politisk ledare för styrelsen i Region Östergötland, kräver Moderata ungdomsförbundet.

Kaisa Karro (S) ska lämna sin plats som ordförande i regionstyrelsen, kräver Moderata Ungdomsförbundet.

Kaisa Karro (S) ska lämna sin plats som ordförande i regionstyrelsen, kräver Moderata Ungdomsförbundet.

Foto: Susanna Beskow Norgren

Östergötland2019-09-06 15:00

– Förtroendet för Kaisa Karro är förbrukat. Hon har visat att vårdkrisen inte kan lösas under hennes ledarskap, säger Matilda Ekeblad, distriktsordförande för Moderata ungdomsförbundet (Muf) i Östergötland.

Efter vår intervju med regiondirektör Krister Björkegren, som uttalat att han inte ser någon pågående vårdkris i Östergötland, och intervjuer med den politiska majoriteten som säger sig ha samma uppfattning, kräver Muf nu att regionstyrelsens politiska ledare Kaisa Karro (S) kliver av.

 – Det är ren fakta att vi har en vårdkris. Ögonpatienter blir blinda medan de väntar i vårdkö. Det är att håna patienter att säga att det inte finns någon vårdkris, anser Matilda Ekeblad.

Muf vill helst se en ny styrelse för Region Östergötland bestående av allianspartierna, ledd av moderaten Marie Morell. Annars vill Muf att styrande partier (S, C, L, MP) byter ut Kaisa Karro. Enligt Muf har styrandet av Region Östergötland de senaste fem åren gått åt fel håll. Karro har haft ordförandeposten sedan hösten 2018.

– Om man som politiker inte klarar av att reda ut det så ska man lämna sin plats till förfogande, säger Matilda Ekeblad.

Kaisa Karro, som inte svarat i telefon, skriver i en kommentar till oss: "Att ungmoderater vill att ett socialdemokratiskt regionråd ska avgå förvånar nog ingen. Jag är mer överraskad över att de tydligen haft förtroende för mig fram till nu." På frågan om hon har någon tanke på att avgå, svarar Kaisa Karro att hon nöjer sig med tidigare kommentar.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!