Polistidningen uppger att polismyndigheten har gjort en direktupphandling av rekryteringskonsulter för att hitta en ny HR-direktör. I väntan på att rekryteringen ska bli klar arbetar Ulrika Herbst sedan en tid som tillförordnad HR-direktör.

Högsta chef för polisen i region Öst – som omfattar Östergötland, Södermanland och Jönköpings län – är Torbjörn Johansson. Han bär titeln tillförordnad regionpolischef.

På torsdagen blev det klart att Carina Lennquist, som i dag är chef för operativa enheten i region Öst, blir ny biträdande regionspolischef i samma polisregion.

Artikelbild

| Ulrika Herbst.

– Jag ser fram emot att få arbeta med Carina som har en gedigen erfarenhet som chef inom polisen, både strategiskt och operativt, säger Torbjörn Johansson, i en kommentar.

Carina Lennquist säger i en kommentar:

– Jag kommer att fokusera på frågor som rör kommunikation och förankring. Jag tycker att vi har en hel del att utveckla när det kommer till att lyssna in vad verksamheten behöver, men också när det kommer till att kommunicera ut fattade beslut så att de som berörs av besluten förstår varför de har fattats.