De var bäst i IFK Motalas premiär

Jussi Aaltonen var bäst i IFK Motalas premiärmatch mot Vetlanda. Men han utmanades av elitseriedebutanten Viktor Hulthammar som var helt respektlös när han tog klivet in i bandyns finrum.

Elitseriedebutanten Viktor Hulthammar gjorde IFK Motalas första mål för säsongen. Nu blev det ändå förlust mot Vetlanda.

Elitseriedebutanten Viktor Hulthammar gjorde IFK Motalas första mål för säsongen. Nu blev det ändå förlust mot Vetlanda.

Foto: Thomas Augustsson

Bandy2019-11-07 10:20

IFK Motala förlorade snöpligt elitseriepremiären mot Vetlanda med 3-2 efter att hemmalagets Emil Federov prickat in segermålet i matchens sista minut. 
Men innan dess så hade IFK både hunnit visa att de kommer bli att räkna med även i vinter. Samt att de i Viktor Hulthammar har ett nyförvärv som inte är i elitserien för att se och lära. 
21-åringen, som värvades från Nässjö i våras, klev in och var helt respektlös i sin elitseriepremiär och såg ett tag ut att bli IFK.s matchhjälte. 
För först dundrade han in 1-0 på straff och därefter låg han bakom Albin Rohléns 2-1-mål. 
– Det kändes bra där ett tag. Vi kändes väldigt trygga när vi hade gjort 2-1. Men det är små misstag som avgör, sa Hulthammar i omklädningsrummet efteråt. 
Om sin egen insats sa han ödmjukt. 
– Jag gör ju vad jag kan för att bidra med min skridskoåkning och fart. 
Fostrat i Nässjö bara några mil bort så medgav han att det var lite speciellt att göra elitseriedebut mot just Vetlanda. 
– Det har ju varit de man helst velat slå. Framför allt under juniortiden. Så det är skönt att vi får fler chanser att göra det. 

Betygsligan mot Vetlanda
Tre poäng: Jussi Aaltonen. Svarar för ett antal svettiga räddningar och var den som såg till att det stod 0-0 i paus. 
Två poäng: Viktor Hulthammar. Fullständigt respektlös i sin elitseriedebut.
En poäng: Elias Gillgren: Börjar den här säsongen lika stabilt som han avslutade den förra.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!