Bara en match och proffset hinner inte

Västers BTK:s superettan-hemmapremiär kommande helg blir rumphuggen. Bara en match och Motalas nya proffs hinner inte anlända.

Här är Västers BTK:s lag som vann dubbelt i superettanpremiären på västkusten i oktober. Nu är det hemmapremiär på lördag, utan några av de bästa spelarna.

Här är Västers BTK:s lag som vann dubbelt i superettanpremiären på västkusten i oktober. Nu är det hemmapremiär på lördag, utan några av de bästa spelarna.

Foto: PRIVAT

Bordtennis2019-11-12 06:00

Det är heltidsproffset Zhu Haixiao från Kina som inte kommer till spel den här veckan i Motala sporthall.

– Papperen är inte klara hos Migrationsverket, han kommer i slutet av november, berättar Västers BTK:s Daniel Ellermann.

Zhu Haixiao är inte bara tänkt som en förstärkning till Västers A-lag. Han ska också sparra paralandslaget, som har sin träningsbas i Motala, och han ska vara träningspartner och bollplank till ungdomsspelare. 

Till de förra två matcherna, som Väster vann borta mot först Mölndal i Göteborg med 6-2 och sedan Halmstads B-lag med 6-1, ersatte agenten Jiang Chang Hong, som har elitseriemeriter, Zhu Haixiao. Han gjorde det med segrar. Men nu kommer inte Jiang Chang Hong till Motala, och inte heller den andra utländska spelaren, Marc Duran från Barcelona.

– Våra paralandslagsspelare får kliva in i stället, säger Daniel Ellermann och tänker på bland andra Emil Andersson och Daniel Gustafsson.

Väster spelar klockan 16 på lördag i Motala sporthall, mot Lyckeby från Karlskrona. Det är första gången någonsin som en superettan-match i pingis spelas i stan.

– Vi hoppas att publiken ska hitta till hallen. Vi hoppas på våra egna medlemmar och vi ska också ha en särskild ungdomscup före matchen. Vi gör lite mer av arrangemanget. Häftigt.

Söndagens match mot Kvarnby är inställd då Kvarnby dragit sig ur serien, mot en straffavgift på 25 000 kronor. De har inte spelare eller ekonomi.

– Tråkigt, ska inte hända på den här nivån, säger Daniel Ellermann.

Karta: Motala Sporthall
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!