Beckne har märkt ett ökat bandyintresse

Att IFK Motala ligger sexa i elitserien efter åtta omgångar har väckt intresset bland Motalaborna. Det har IFK Motalas klubbchef Pär Beckne märkt av. Nu hoppas han att de kommer till arenan också.

IFK Motalas klubbchef Pär Beckne.

IFK Motalas klubbchef Pär Beckne.

Foto: Thomas Augustsson

Bandy2019-11-29 19:48

Att IFK Motala besegrade Västerås SK på bortais för första gången på 13 år gjorde att laget fick mer uppmärksamhet än på länge. IFK Motalas klubbchef Pär Beckne njöt exempelvis av att lagets seger uppmärksammades på första sidan på text-tv. 
– Det var häftigt. Det lär väl inte ha hänt sedan på 1980-talet, säger Beckne och skrattar. 
Men även på hemmaplan så har han märkt att lagets framfart på isen gjort att intresset växt.
 – På sociala medier och när man går på stan så är det väldigt mycket folk som gratulerar. Och det är ju roligt, säger Beckne.
Han fortsätter:
– Nu gäller det bara att få dem att komma till arenan också. Nu har vi haft skitväder på våra matcher hittills. Men på söndag ska det ju bli fint så då hoppas jag de tar chansen och kommer och tittar. 

På söndag eftermiddag så ska matchen mot Frilleås, som blivit inställd två gånger om, spelas. Tredje gången gillt så att säga. 
– Sett till vädret så är det ju bra att vi väntat in rätt förhållanden för båda lagen. Båda vill ju spela bandy, säger klubbchefen.
Några stora växlar vill dock Beckne inte dra av lagets fina start på serien. Han njuter bara av nuet. 
– Det som gäller nu är ödmjukhet och hårt jobb. Det kommer bli fruktansvärt jämnt i slutet. Men visst är det en häftig resa. För oss som var med när vi åkte ur 2009 så är det ju jätteroligt att få uppleva det här.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!