Bike games hyllades av MTB-åkarna

Första Vättern bike games hyllades av åkarna i lagtävlingen. "Med upplägget att passa alla kan det växa", bedömer Johan Lindholm.

Full fart i växlingsområdet i MTB-lagtävlingen i Vättern bike games. 95 lag kom till start och det är en tävling som bedöms kunna växa.

Full fart i växlingsområdet i MTB-lagtävlingen i Vättern bike games. 95 lag kom till start och det är en tävling som bedöms kunna växa.

Foto: Jens Bollius

Cykling2019-09-15 12:59

Motalakillen Johan Lindholm skadades svårt i en MTB-olycka i Ödebyskogen för några år sedan och det kunde gått riktigt illa. Det blev rehabilitering med stödkrage en längre period. Men den hårde multisportaren har kämpat sig tillbaka och nu njuter han av våghalsig cykling i skogen igen.

Lindholm var en av åkarna i Team challenge i Bondebacka på lördagen. Det gick undan och efteråt kunde han visa upp en bild på blodiga ben. Men det var inte så farligt.

–  Jag lade ned cykeln lite för mycket i en kurva med grus, säger han.

Varför är det så kul med MTB?

–  Lekfullheten skulle jag nog säga, svarar Johan Lindholm.

Det var lite småvurpor i lagtävlingen som totalt lockade 95 lag till Vättern bike games. Men inget allvarligare än så.

–  Det har gått jättebra. Alla säger att det varit fantastiskt bra och vi har fått mycket ros för banan, säger Anna Enocsson i arrangörsstaben.

Det bästa?

– Atmosfären där alla pratat med alla. Det har varit jättetrevligt. Det finns alltid saker att förbättra, men det har gått kanonbra med allting, säger Enocsson. 

Herrlaget Sportson med Jocke Bernström, Jesper Dahlström, Carl Axelsson och Fredrik Lagercrantz körde flest varv av alla, 57 varv på tolv timmar. I långa klassen körde Idrottslabbet 53 varv, bäst i mixed, Finspång bikegirls 47 varv som bästa damlag och Finspång 52 varv som bästa ungdomslag på långa.

Vättern bike games ska nu utvärderas efter tre år av Vätternrundan.

– Magkänslan är att vi fortsätter, säger Anna Enocsson.

Karta: Bondebacka
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!