Blek sorti ur World cup för IFK Motala

IFK Motala lämnade World cup och Sandviken på ett blekt sätt. Förlust i sista gruppspelsmatchen mot Frillesås sved.

IFK Motalas Kasperi Hirvonen hade flera chanser att näta mot Frillesås. Men IFK var ofarligt framåt och förlorade den sista gruppspelsmatchen med 1-3. En blek insats av Motalalaget.

Bandy2019-10-12 18:27

Frillesås, som IFK Motala möter hemma i premiären 1 november, vann jumbofinalen i gruppen med 3-1 (1-0).

Det var ett ofarligt IFK Motala som gjorde sorti ur turneringen. Med noll poäng.

– Vi börjar matchen sådär, ingen fart på skridskorna. Vi växer in i matchen, men de hinner göra tre mål innan vi vaknar. Vi skapar hörnor, men de är tajta i mitten och det vill sig inte för oss, säger IFK-ytterhalven Viktor Hulthammar.

IFK-tränaren Mattias Sjöholm var missnöjd med insatsen.

– Ingen bra match. Vi har låg energi i första halvlek. Lite mellanmjölk, ingen fart i varken passningsspel eller skridskoåkning. Jag tycker inget av lagen hotar. Sedan har vi inga klara chanser i andra heller, vi kan bättre, säger Sjöholm.

Frillesås gjorde 1-0 på frislag, genom Adam Rudell. Det såg enkelt ut, precis som Fredrik Brandins skott till 2-0 i andra halvlek. IFK-målvakten Jussi Aaltonen såg inte på hugget ut.

3-0 kom genom Jesper Henriksson och IFK Motala åstadkom bara en 1-3-reducering genom Olle Nordlund på hörna.

Frillesås lagkapten Fredrik Johansson var nöjd: "Vi försvarar oss bra och vi är effektiva framåt."

Det var ingen jättebesvikelse i IFK Motalas lag efter avslutningen. Då var det mer deppigt natten mot lördag då laget slogs ut ur turneringen efter att Sandviken vunnit med 6-2 (2-2) i Göransson arena.

Det var riktigt besviket i IFK-kabyssen, rentav tvärtyst i omklädningsrummet.

– Inte mycket att säga. Bra första tio. Sedan tappar vi fullständigt. Vi får omställningar på oss och får inget grepp om det, de söndrar oss och vi blir utspridda, säger IFK-tränaren Mattias Sjöholm.

I första halvlek fick IFK en kanonstart när Olle Nordlund sköt 1-0 på hörna. I sjätte minuten blev det 2-0 på ett friläge genom Philip Florén som frispelades av Vitaliy Klyushanov.

Saik väckte dock liv i matchen, genom Lucas Widman. Det var en jämn första halvlek där Saik kvitterade ett par minuter före paus, genom Erik Säfström. I andra halvlek kom hemmalaget ut piggare. Dennis Henriksen sköt 3-2 på skott. Saik fick också straff, men då räddade Jussi Aaltonen skottet från Jesper Hvornum.

Efter det här skapade Motala en del halvchanser, men Saik var bättre och avgjorde med tre mål i slutet, vilket tog laget till kvartsfinal, på målskillnad före andra tvåor.

IFK Motala har nu Vänersborg borta 26 oktober, genrep och sista matchen före premiären. Frillesås har tre matcher kvar fram till starten.

Björn Beckne försökte mana på sin bänk under World cup. Bra start mot Saik, men sedan försvann det fina spelet. IFK hittade det heller inte mot Frillesås.
Karta: Göranssons Arena Sandviken