"Det är stenhårt jobb som gäller"

IFK Motala kommer med tre raka segrar. Vänersborg med fyra raka förluster. IFK:s Fredrik Lönn vet vad som krävs för att de båda sviterna ska förlängas när lagen möts.

Fredrik Lönn skäret före i matchen mot Broberg. Mot Vänersborg menar IFK-mittfältaren att det är stenhårt jobb som gäller om den förlustfria sviten ska förlängas.

Fredrik Lönn skäret före i matchen mot Broberg. Mot Vänersborg menar IFK-mittfältaren att det är stenhårt jobb som gäller om den förlustfria sviten ska förlängas.

Foto: Thomas Augustsson

Bandy2019-12-05 05:00

Tre raka segrar och sex matcher i rad utan förlust. Det är ingen överdrift att säga att IFK Motala är inne i en bra period.
När vi frågar IFK-mittäfltaren Fredrik Lönn om han minnas när laget senast hade en liknande matchsvit så måste han tänka efter en stund innan han svarar. 
– Det är väl några år tillbaka. VI hade ju rätt många segrar i rad i allsvenskan. Men det här är ju en annan nivå, säger han.

Vad är förklaringen till att det går så bra nu?
– Att vi har fått ett års erfarenhet till av spel i elitserien bidrar så klart. Sen har vi utvecklat både ledarstaben, träningsupplägget och fått in några bra förstärkningar, säger Lönn. 
Som fortsätter:
–  Sen handlar det om att ta match för match. VI vet ju vad som krävs för att vinna. Det är stenhårt jobb som gäller och att vara nollställd inför varje match. 

Just stenhårt jobb visade han själv upp när IFK besegrade Broberg. Fast just den typen av matcher där det handlar mer om kamp än skönspel skulle han helst vilja slippa.
– Vi har ju blivit vana med den typen av matcher de senaste åren. Så det är väl något vi har utvecklats i och blivit bättre på också. Samtidigt så är det ju riktig bandy vi vill spela och det får vi ju chansen att spela på torsdag, säger Lönn och syftar då på att de då ska ta sig an Vänersborg inne i deras hemmaarena. 

Ett Vänersborg som i motsats till IFK är inne i en betydligt tyngre period. Tisdagens förlust mot Hammarby var lagets fjärde raka. Men sånt är inget som Lönn menar spelar någon roll nu. 
– Vi vet ju att de är ett väldigt bra bandylag. Sen går vi ju för vinst självklart och vi vet ju att vi är väldigt svårslagna. Det har vi ju visat i de senaste matcherna. Men det är inget som ger sig av sig självt.

I IFK är det frågetecken kring Kasperi Hirvonens medverkan efter den axelskada han ådrog sig mot Broberg. 
– Det är ingen fraktur i alla fall. Han ska få behandling så får vi se sen. Men det finns ingen anledning att chana det är många omgångar kvar än, säger IFK-tränaren Sjöholm. 
Han menar precis som Lönn att det för IFK gäller att koppla bort det som varit och fokusera på nästa uppgift. 
–  Det går inte att slå sig för bröstet bara för att det gått bra i några matcher. Det kan gå fort åt andra hållet om vi tappar ödmjukheten. Förhoppningsvis så kan vi utvecklas ytterligare och få en topp i slutet av säsongen.

 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!