Den 45-årige tidigare spelaren, som nu är assisterande tränare bredvid Thomas Liw i Edsbyns regerande mästarlag, kommer nu till Motala på onsdagen för ny elitseriematch.

– Det var några år sedan vi åkte ned dit, det ska bli trevligt, säger Magnus Olsson.

Om vi börjar med det förgångna så finns det spaltmeter att skriva om "Kubens" framgångar i bandysporten. Han var med hela Edsbyns storhetstid med de fem raka gulden på 00-talet. Men det finns förstås också besvikelser och en av dem är från 1999.

Det var då Edsbyn ledde med 2–0 i matcher i kvartsfinalen mot Classe Jungewalls IFK Motala, men IFK vände till 3–2 efter att Urban Förare avgjort i sudden death i den femte matchen på Ön.

– Det var tungt, gjorde ont. Vi var ju stora favoriter, minns Magnus Olsson.

Patrik Spångberg var med i IFK då och är med också nu.

– Spångberg är en bra bandyspelare. Han var ju med i fjol också och inte så konstigt att han är med. Det blir lite konstigare när Tillberga tar med Östling och Hammarbäck som inte spelat på några år, säger Magnus Olsson som själv lade av 2013 när han bytte höftledskula, men var med igen ett par år senare. Nu har han dock bara stått på sidan ett par säsonger, som ledare.

Vad säger du om IFK Motala nu?

– Ett gäng med många bra bandyspelare. Ett starkt hemmalag och bra kollekltiv. Det kan bli tufft väder också med regn eller snö. Vi har stor respekt, säger Magnus Olsson.

Edsbyn hade på tisdagsträningen alla spelare tillgängliga. Som duktiga spelare framåt märks Oskar Wikblad, Jonas Edling, Mattias Hammarström, finske Tuomas Määttä och veteranen Hans Andersson.

Edsbyn har fem segrar och en förlust på sex matcher.

– Vi är nöjda med vad vi gjort hittills, stundtals väldigt bra. Vi söker utveckling och drivs av att vinna på ett eget spel, säger Magnus Olsson.