Eldsjälen sörjs av en hel idrottsstad

Tomas Wärn var en eldsjäl som de flesta kände i den lokala idrotten i Motala. Nu sörjs han av många i särskilt golfen och ishockeyn.

Eldsjälen Tomas Wärn gjorde massor för Motalaidrotten, i synnerhet ishockeyn och golfen. Nu sörjs han av en hel idrottsstad, efter att hastigt ha gått bort i en hjärtinfarkt.

Eldsjälen Tomas Wärn gjorde massor för Motalaidrotten, i synnerhet ishockeyn och golfen. Nu sörjs han av en hel idrottsstad, efter att hastigt ha gått bort i en hjärtinfarkt.

Foto: Jens Bollius

Sport2019-11-15 10:00

Det var under en resa till Gävle som Tomas Wärn skulle gå på ishockey. På dagen var han ute och gick och drabbades av en hjärtinfarkt. Det ringdes efter ambulans, som kom fort, men Tomas Wärn gick bort på sjukhuset. Knall och fall för en frisk och aktiv människa.

Ett besked som landade som en chock bland alla som kände honom, inte minst i Motala där han var en stor eldsjäl i framför allt golfen, men tidigare också inom ishockeyn, och även fotbollen i Boren.

– Han kände alla och alla visste vem han var, en positiv själ. Han var en av våra mest aktiva medlemmar, var varje dag på klubben. Det är en chock. På onsdagen var han på banan och spelade och hjälpte sedan till med att köra en maskin till Mjölby. Dagen efter var han borta, säger Tomas Lindh, pro och klubbchef på Motala golfklubb.

Lindh beskriver det som att hela Motala har tappat en bra person, en bra invånare.

– Han var alltid positiv till allt, aldrig butter. Han var involverad i mycket och fanns alltid tillgänglig, säger Tomas Lindh.

I Maifs hockeyklubb var Tomas Wärn i många år sportchef och nära honom jobbade lagledaren Per Davidsson.

– Han gjorde ett gediget arbete, helt ovärderligt. När hockeyn hade lån till alliansen så såg han till att betala av på det, samtidigt som han fick bra, intressanta spelare till Motala ändå. Han hade stor kunskap och bra kontakter, säger Per Davidsson.

Tomas Wärn efterlämnar fru Mia och barnen Johan, Josefin och Viktor med familjer.

Tomas Wärn blev 58 år gammal.

Karta: Motala Golfklubb
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!