När det senast tävlades i slalom i Ombergsliden var det ingen som kunde ge svar på. Men på lördagskvällen så var det dags igen när Ödeshög skidklubb arrangerade sin allra första tävling.

Närmare 60 unga slalomtalanger från Östergötlands tre alpinklubbar, Norrköping, Kinda och Ödeshög, kom till start i deltävlingen i Lilla världscupen.

Och att gäståkarna hade en utmaning att ta sig an konstaterade Norrköpingstränaren Petter Asklund som också satt banan för de tre äldre åldersklasserna .

Artikelbild

| Underlaget höll alldeles utmärkt hela tävlingen igenom.

– Det blir ju en annan teknik att åka när den är så omväxlande brant och flack. Det ska bli intressant att se hur våra åkare klarar det, sa Asklund innan start.

Nu såg ingen av klubbarnas åkare ut att ha några större problem med varken backen eller bansättning. I kvällsmörkret var det full attack från start till mål.

Men få hade samma flyt i åkningen som Ödeshögs Elsa Almcrantz som svarade för två felfria åk i D14 och var snabbast i båda åken.

Därmed så tog hon sin tredje raka seger i Lilla världscupen.

Artikelbild

| Full attack mot nästa käpp.

– Det är lite roligt. För förra säsongen gick det inte alls lika bra, säger Elsa när vi får tag i henne efter målgång.

När vi ber henne förklara varför det går så bra den här säsongen så blir inte det kanske väntade att hon utvecklats och blivit mycket bättre. Nej, Elsa har mer ödmjuka förklaringar än så.

Artikelbild

| Hugo Oberpichler var snabb i det skumma ljuset på Ombergsliden.

– Dels har några som jag tävlade mot förra säsognen slutat. Sen tävlade jag mot de som var ett år äldre då, säger hon.

Sen tänker hon någon sekund och tillägger.

Artikelbild

| Elsa Almcrantz på väg mot seger.

– Sen var jag ju mycket på träningsläger inför säsongen också.

Och backen i Ombergsliden den har hon åkt ett oräkeneligt antal träningsåk i.

Artikelbild

Hur var det att tävla i den?

– Väldigt roligt eftersom det var så länge sedan det var tävling här. Jag har ju aldrig tävlat i den förut. Så det var jättekul.

Fick du till två perfekta åk?

– Inte helt. Jag hade några små missar, men det har man jämt. Men annars var de perfekta.

Inför tävlingen så fanns det en lite oro att det lätta duggregnet skulle göra att underlaget inte skulle hålla för två åk. Men den oror konstaterade tävlingsledaren Mattias Oberpichler att den hade varit obefogad.

– Backen höll klockrent. Men det var tur att det frös på under kvällen.

Fick ni mersmak av er första tävling?

– Verkligen. Jag har hört många goda ord häromkring. Så jag hoppas vi kan fortsätta även kommande år och det tror jag vi kan. Vi har ett jättebra samarbete med Friluftsfrämjandet som driver backen.