– Det är en proffsig miljö här, ett bra steg i karriären. Miljön och målsättningen lockar mig. Det finns en tydlig bild att vara på väg uppåt, säger 20-åringen som skrivit ett kontrakt på ett plus ett år med Motalaklubben.

Almin Masic har tidigare i vinter/vår kommit från Örebro SK:s akademiled och nu har Albin Zidaric bestämt sig för att gå den vägen också.

Efter en tids provträning har han skrivit på för Maif och flyttar snart till Motala.

Artikelbild

| Albin Zidaric är en av de nya spelarna i Motala AIF:s division 2-lag som startar tävlingssäsongen redan på tisdagen. Det är cupmatch hemma mot Östria Lambohov på Idrottsparken.

Zidaric har vuxit upp i Örebrofotbollen och med Sturehovs 15-årslag vann han bland annat Gais open i Göteborg. Det blev flytt till ÖSK där han spelat en del tävlingsmatcher med A-laget, men ingen allsvensk match.

Zidaric beskriver sig som en snabb och teknisk ytterback med en bra spelförståelse. Han är högerfotad.

Det fanns en del alternativ att gå vidare till från ÖSK och Zidaric valde Maif.

– Lagets spel passar min spelstil. En offensiv fotboll där ytterbackar används i anfallet, säger han.

Albins mamma är från Linköping från början, men annars har han inte mycket östgötsk anknytning sedan tidigare.

Han har fått ett bra intryck av Maif och inte minst då tränaren Christer Persson.

– Engagerad, målmedveten och han gillar att föra spelet, säger Zidaric.

Vad tror du om säsongen i tvåan?

– Vi har en stabilitet i laget och en bra grund. Vi har en ung och ambitiös trupp, med spelare som vill nåt. Vi ska vara med och slåss i toppen, men vi ska ta nästa match i första hand, säger 20-åringen.

Maifs 16-delsfinal i Östgötacupen startar klockan 18.30 på tisdagen på IP. Östria Lambohov, nykomlingen i femman från Linköping, var i final i cupen i fjol och har hjälp av tre bonusstraffar.

Det lät på måndagsträningen på tränaren Christer Persson som att Maif kommer att vila en del "startspelare" till lördagens seriepremiär, men samtidigt är truppen bred och många trånar efter speltid.

– Ett bra tillfälle att bygga vidare på det vi jobbar på. Vi vill vinna alla matcher, säger Christer Persson.

När det gäller Maif startade två bröder Rako, André och Renato, mot Forward i lördags. Den tredje brodern, Ivan Rako, har rehabtränat hos Maif under vintern och våren, hemma igen efter det avslutade proffsäventyret i holländska Heerenveen.

Nu tränar dock Ivan Rako på egen hand, klubblös som han är.

– Han är inte aktuell för oss just nu, han vill vidare, säger Maifs sportansvarige Daniel Soner.

Det som kan hända i veckan är att Maif gör klart med ytterligare en målvakt. Oliver Bergman och två akademimålvakter som backup är inte tillräckligt.

– Vi är nära en lösning med en målvakt, berättar Daniel Soner.