– Jo, det är bra. Jag landade lite på axeln, men det är lugnt, sa hon till C more.

Årets första officiella landskamp – och första steget på uppladdningen inför sommarens VM-fest i Frankrike – slutade 0–0. Kosovare Asllani spelade i 78 minuter och var en av de mest aktiva, men utan riktig spets framåt.

– Det är fem månader till VM, så vi har tid på oss, sa Asllani som redan i första halvlek föll i straffområdet efter en duell och landade illa. Hon låg kvar i gräset ett tag innan hon reste sig och spelade vidare.

För säkerhets skull fick hon vänsteraxeln lindad efter att ha bytts ut, men det var av säkerhetsskäl och rutinerade mittfältaren/anfallaren kommer inte tillbaka till Linköping med någon svårare skada i bagaget.

Om den blågula insatsen i Kapstaden sa hon till C more:

– Vi visste att vi inte skulle ha alla tekniska bitar på plats. Det är naturligt så här års när vi inte har spelat på ett par månader. Det var en bra första genomkörare.

De bästa målchanserna kom i slutet. Hanna Glas prickade ribban och pigga inhopparen Madelen Janogy nickade tätt över i sin debut. På försvarsinsatsen fanns (som vanligt) inte så mycket att anmärka, men i offensiven var det inte alls någon sprakande insats.

Det svenska mittfältet hade kontroll och Stina Blackstenius längst fram var inte minst i första halvlek ett orosmoment för motståndarna med sina idoga löpningar i djupled.

Vadstenatjejen spelade lika länge som Asllani innan hon byttes ut mot Mimmi Larsson som tog över rollen på topp. Blackstenius kan som bekant vara på väg tillbaka till LFC – där Larsson är ett nyförvärv som redan är klart.

– Sydafrika låg lågt och spelade tajt. Så kan det se ut mot vissa lag i VM också, så det var positivt att få en sådan typ av match. Första landskampen för året och nu vet vi vad vi behöver arbeta på, sa Kosovare Asllani.

Ytterligare ett flertal före detta LFC-are fanns med på planen. Målvakten Cajsa Andersson (nu i Piteå) höll nollan i sin debut och både Magdalena Eriksson och Jonna Andersson spelade 90 minuter i den väl fungerande backlinjen.

– Vi är alla överens om att det här inte var vår bästa match. Men det kan vara bra att få lite grus i maskineriet också, för att veta att vi måste jobba hårt inför VM, sa Eriksson.

Förbundskapten Peter Gerhardsson till TT:

– Det syns att vi har en bit kvar, men det finns förklaringar. Många har inte spelat match på jättelänge och det märks emellanåt. Vi måste höja oss, men det kommer vi att göra.