67 lag startar i Boren futsal cup 2020

Anmälan förlängdes en vecka och nu är det spikat att 67 lag, fördelat på fyra klasser, spelar Boren futsal cup i Motala sporthall 2020.

Renato Rako spelar för Motala AIF C, "Rör på den" i 2019 års herrfinal av Boren futsal cup. Det blev 0-1 mot IFK Nyköping i sudden death. 67 lag spelar nu BFC 2020.

Renato Rako spelar för Motala AIF C, "Rör på den" i 2019 års herrfinal av Boren futsal cup. Det blev 0-1 mot IFK Nyköping i sudden death. 67 lag spelar nu BFC 2020.

Foto: Thomas Augustsson

Futsal2019-12-04 09:00

Det är 39:e gången som Borens IK arrangerar turneringen som startade som Östgöta innefotboll cup, som föreningens 50-årsjubileum, på nyårsdagen 1982.

23 lag spelar herrturneringen, 13 damlag spelar, 14 herrjuniorlag och 17 lag från herrarnas division 5-6.

2019 vann IFK Nyköping herrklassen, 1–0 i suddenfinal mot Motala AIF C. Falcao vann damfinalen med 3-1 mot Sätra och den nya lägre herrklassen vanns av Hidingsta efter 2–0 i finalen mot Ledberg.

Nytt i år är att turneringen startar först 2 januari med juniorer. 3-4 januari spelar herrar gruppspel, 5 januari är det damgruppspel och den 6 januari spelar tre seniorklasser finalspel. Finalerna är en dag senare, på trettondagen i stället för som brukligt på trettondagsafton.

– Vi vill använda så många röda dagar som möjligt, både för spelare och publik, säger Borenledaren Marcus Egnell.

I damklassen kommer Djurgårdens futsalförening som toppar sin RFL-serie. Ektorp från Norrköping tros vara en segerkandidat i både dam och herr. En herrklass som saknar både IFK Nyköping och Örebro futsal club. Däremot finns CDF Romantiz med, som enligt uppgift har samma spelare som Nyköping vann med.

I herrklassen har Motala FK tre lag, och Dribbla United ställer upp med två herrlag och ett damlag. Borens IK ställer upp med två herrlag och två damlag. I herrklassen är Mjölby AI tillbaka.

– Mer öppet på herrsidan än tidigare, tycker Marcus Egnell.

Hidingsta, vinnare i lägre herrklassen 2019, väljer nu att kliva upp till den större turneringen.

Lottning och spelordning sker på onsdagen i den här veckan.

Karta: Motala Sporthall
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!