Dribblas damlag siktar på nya ettan

Dribbla United har i höst debuterat i seriespel med både ungdomar och herrar. Nästa år är tanken att det också är damernas tur.

Emma Alexandersson från Motala AIF:s fotbollslag är en av spelarna som satsar i Dribblas nya futsallag. Planen är att starta i nya division 1 hösten 2020.

Emma Alexandersson från Motala AIF:s fotbollslag är en av spelarna som satsar i Dribblas nya futsallag. Planen är att starta i nya division 1 hösten 2020.

Foto: Peter Calén

Futsal2019-10-30 07:00

Motalaklubben jobbar nu som bäst på att sätta den trupp av ledare och spelare som ska spela cuper nu den kommande säsongen.

Men till hösten 2020 hoppas Dribbla vara en del av det nya seriesystem som ska införas på damsidan.

De RFL-serier som fungerar som en enda högstaserie i dag, och som det sedan spelas SM-slutspel från, ska utvecklas till flera nivåer. Det är planen.

– Sporten växer och till nästa år så kommer det eventuellt bli fler serier. Flera division 1-serier och en RFL-serie. Då kommer vi att få hoppa in i ettan. Tanken är att de fyra bästa lagen i varje RFL-grupp ska skapa en stark RFL-serie över hela landet på åtta till tolv lag. Sedan kommer resterande lag få börja i division 1. Detta är ett förslag från förbundet. Men det mesta tyder på att det kommer bli så. Mycket händer i futsal-Sverige just nu, säger Dribbla Uniteds ledare Elias Hanna.

Dribblas damlag har nu Sanel Osmanovic som tränare och Kianosh Sharafadin som ansvarig.

I spelartruppen finns Julia Överstam och Pernilla Bengtsson som målvakter och sedan dessa utespelare: Ida Överstam, Lisa Pålsson, Klara Mårtenson, Linn Haglund, Frida Sköldestig, Elin Lydigh, Frida Larsson, Emma Alexandersson, Emelie Ljungberg, Anna Gullberg, Felicia Holgersson, Linnea Brodén, Jennifer Lönning och Sarah Pettersson. De flesta kommer från Maifs fotbollslag.

Dribbla siktar på att spela Kristberg cup, Icacupen i Norrköping, Linköpingsmästerskapen, Södracupen i Mjölby och Boren futsal cup hemma i Motala.

Karta: Motala Sporthall
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!