Grattis Maif, en vinnare trots allt

Att gratulera och berömma efter en tung förlust kan kännas bakvänt. Men Motala AIF är värt det, och belöningen kan komma redan nu i veckan.

Ivan Rako fick chansen från start, men mer än till ett par målchanser kom han inte mot Sollentuna. Maif hamnar troligen i ettan ändå. Detta efter en imponerande höst.

Ivan Rako fick chansen från start, men mer än till ett par målchanser kom han inte mot Sollentuna. Maif hamnar troligen i ettan ändå. Detta efter en imponerande höst.

Foto: Jens Bollius

Fotboll2019-11-10 20:57

Efter vår tv-sändning på Sollentunavallen småsprang jag ned till omklädningsrummen och lite hastigt sprang jag rakt in i Maifs tillfälliga hemvist för att inte missa något eventuellt jubel. Kanske skulle det finnas lite hurrarop ändå efter att Maif trots allt blivit bäste förlorare?

Men nej, då gick jag visst lite händelserna i förväg. Maifspelarna deppade över förlusten, 0-2 och totalt 1-4 i slutkvalet mot Sollentuna. "Vi ska prata lite här, vi har förlorat", sade spelaren Almin Masic artigt och jag smög försiktigt ut.

Visst ja. Men för min del gick det ändå inte att undgå att fokusera på den extra livlina som Maif har. Maif blev bästa förlorare tack vare ett mål bättre än Berga som förlorade mot Oskarshamn.

Det kanske inte är det charmigaste sättet att nå ettan på, men faktum är att det mycket väl kan bli så att Maif i veckan får besked om en gratisplats och flyttas upp "i kavaj". Det är skapligt flyt i så fall och jag vill försiktigt viska om att det är otroligt vad stolpe in som Maiflaget haft i höst.

Det har varit, för att prata tennisspråk, en Wimbledonhöst, där Maif vunnit i tiebreak i skiljeset typ sex-sju gånger i rad. Ni minns i slutet av tvåan där Maif kunde blivit bortspelat "i kavaj". Men Maif fick hjälp av andra lag. Sedan har bollar dansat på mållinjen och man har gått vidare efter dramasegrar mot AFK Linköping, Aspudden-Tellus, Karlberg och Ytterhogdal.

Inför förkvalet "lottades" Maif enligt förbundets regler att slippa Norrland, man fick stå över första omgången, börja borta efter straffavgörandet i Hudiksvall, och sedan avgöra hemma. Nu ser det ut som att det tack vare Karlstads fusion blir en gratisplats och troligen hamnar Maif i så fall i söderettan. Maif slipper alltså än en gång Norrlandsresor. Om det blir så: Ursäkta uttrycket, men vilket flax!

Tränaren Christer Persson log när jag drog min beskrivning av hösten, men tillade också klyschan att "bra lag har tur".

Ja, visst är det så. Maif har gjort en fantastiskt bra höst med sina sju raka segrar och sättet att resa sig från ett uträknat läge är det bara att gratulera till. Det är ändå ett vinnarlag som går upp, även om Sollentuna till slut var klassen bättre.

Hur som helst, vad det än blir 2020, kommer Maifs höst ändå att ge en stor boost för hela Motalafotbollen. Maif har blivit en positiv snackis igen och det är det bara att surfa vidare på. 

Jens Bollius kom till ett vackert Sollentunavallen där Maif föll och var besviket, men där belöningen kan komma i veckan.
Jens Bollius kom till ett vackert Sollentunavallen där Maif föll och var besviket, men där belöningen kan komma i veckan.
Karta: Sollentunavallen
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!