Kommunen lovar åtgärda sporthall

Vadstena kommun svarar nu Vadstenas idrottsföreningar VHF, VGIF ch HCW om bristerna kring ortens idrottsanläggningar.

Läktaren i Vadstena sporthall blir välfylld under helgens USM-spel för tjejer. Nu lovar också kommunen att åtgärda den inom kort, i ett brev till VHF:s ordförande Johan Ekdahl.

Läktaren i Vadstena sporthall blir välfylld under helgens USM-spel för tjejer. Nu lovar också kommunen att åtgärda den inom kort, i ett brev till VHF:s ordförande Johan Ekdahl.

Foto: Jens Bollius

Handboll2019-11-23 08:00

Det är bildningschef Johan Wernström som har svarat till handbollsföreningens ordförande Johan Ekdahl, på det öppna brev som VHF författade tidigare ihop med hockeyklubben Wettern och fotbollsföreningen VGIF.

Om läktaren i Vadstena sporthall: "Lokalförvaltare arbetar med frågan och läktaren kommer att åtgärdas inom kort."

Om basketkorgarna i sporthallen: "Ingen lösning på gång men förslaget om portabla korgar kommer jag att lyfta med skolan och övriga som jobbar i hallen. Jag är medveten om riskerna, satte själv upp korgar förra veckan."

Om läktarhyran/hyresmodellen: "Jag kommer att titta på denna modell med hjälp av kollegor i huset för att komma fram till vad som en gång är bestämt, samt om det är läge att justera något i rådande modell.  När taxan justerades i år sänktes timpriset för läktaren."

Om ishallen: "Tittar vi på i en separat utredning gällande de behov/brister som finns i hallen."

 Vadstenaidrotten har gemensamt gått samman för att försöka få Vadstena kommun att rusta upp anläggningarna. Bland annat har säkerhetsproblem påtalats kring läktaren i Vadstena sporthall. Det har också varit problem med belysningen i ishallen på Kungsvalla.

Just denna helg är det mycket handboll i Vadstena sporthall. På fredagen skulle VHF:s båda representationslag spela hemma, och lördag och söndag är det 16-årstjejerna, F03-04, som har steg två i ungdoms-SM hemma.

VHF möter Hammarby på lördagen klockan 14 och Falu HK, plus ett till lag, på söndagen.

Karta: Vadstena Sporthall
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!