IFK-jublet kom av sig, utslaget av Saik

IFK Motala blev i natt utslaget ur World cup. Sandviken vände underläge till seger i nattmatchen i Göransson arena.

Olle Nordlunds hörnskott sitter i krysset till 1-0.

Bandy2019-10-12 00:46

6-2 (2-2) till Saik betyder att IFK Motala efter två förluster är utslaget och får spela en betydelselös placeringsmatch i gruppen mot Frillesås på lördagseftermiddagen.

Det var riktigt besviket i IFK-kabyssen efter matchen, rentav tvärtyst i omklädningsrummet på intill-liggande Jernvallen.

– Inte mycket att säga. Bra första tio. Sedan tappar vi fullständigt. Vi får omställningar på oss och får inget grepp om det, de söndrar oss och vi blir utspridda, säger IFK-tränaren Mattias Sjöholm efter matchen.

– Vi fick skönt flyt i slutet och nu kan vi kanske gå vidare. Vi malde ned dem i andra halvlek, tycker Motalakillen i Saik, David Brodén.

I första halvlek fick IFK Motala en kanonstart på matchen när Olle Nordlund sköt 1-0 i krysset på hörna i tredje minuten. I sjätte minuten blev det sedan 2-0 på ett friläge genom Philip Florén som frispelades av Vitaliy Klyushanov i en snygg uppåkning.

Saik väckte dock liv i matchen inför de cirka 600-700 åskådarna på läktarna, genom Lucas Widman i nionde minuten. En spelare som går på bandygymnasiet i Sandviken.

Det var sedan en jämn första halvlek där Saik kvitterade ett par minuter före paus, det spelas 2x30 minuter i World cup, genom Erik Säfström som listigt sköt 2-2.

I andra halvlek kom hemmalaget ut piggare och tryckte tilllbaka IFK Motala. Dennis Henriksen sköt 3-2 på skott när IFK inte fick undan bollen. Saik fick också straff, men då räddade IFK Motalas målvakt Jussi Aaltonen skottet från Jesper Hvornum.

Efter det här skapade IFK Motala en del halvchanser, men det var Saik som var det bättre laget i andra halvlek. Det var närmare 4-2 än 3-3.

IFK Motala tog timeout för att försöka göra något.

Men inga chanser skapades och Hannes Edlund kunde rättvist göra 4-2, på pass från Daniel Berlin. Även 5-2 kom genom Erik Säfström, hans andra mål för natten. 6-2 kom också på stopptid, genom Dennis Henriksen.

IFK Motala spelar nu vidare i World cup klockan 15.30 på lördagen, mot redan avhängda Frillesås. Det blir en betydelselös match.

– Det är länge sedan vi var med här så det är klart att vi vill ha en seger med oss hem, säger Mattias Sjöholm.

Om Saik går vidare som grupptvåa avgörs i lördagens matcher.

– Vi räknar på det och hoppas, säger David Brodén.

Ni följer ändå World cup in i kaklet för IFK:s del på mvt.se under helgen. Möt fler Motalabekantingar i andra lag i vimlet.

IFK Motala jublar efter Philip Floréns mål till 2-0. En kanonstart.
Karta: Göranssons Arena Sandviken