Elitseriekampen slutade till slut 5–3 (2–2) i Bollnäs favör sedan IFK Motala pressat hälsingelaget långt in på stopptid.

Det var ett möte mellan ett Bollnäs som saknade både Andreas Westh och Patrik Nilsson, de två landslagsmeriterade stjärnorna, och ett IFK Motala som fick tillbaka sin finske landslagsmålvakt längst bak.

Det började dock på sämsta sätt för Aaltonen när måltjuven Christian Mickelsson gjorde 1–0 för hemmalaget redan efter en minut. Men trots den mardrömsstarten kunde IFK hänga med bra spelmässigt och var snudd på väl så bra som Bollnäs i första halvlek.

IFK kunde kvittera två gånger om, 1–1 på styrning av Philip Florén och 2–2 på hörna av Eric Lisell. Däremellan gjorde Caspher Ekström 2–1 på en hörnretur.

IFK Motala var väl så bra som Bollnäs sammantaget i första halvlek. Med starka insatser av Erik Ivarsson och Vitaliy Klyushanov och med godkänd comeback av Jussi Aaltonen.

I andra halvlek trampade Bollnäs upp i ett högre tempo och dominerade långa stunder kraftigt, anfört av sin stjärna Per Hellmyrs.

Hellmyrs stod för förarbetet när Christian Mickelsson spelade fram Philip Flodstam till 3–2 och Hellmyrs sköt senare i stolpen utifrån, Jussi Aaltonen såg inte bollen, och Caspher Ekström petade in sitt andra mål till 4–2.

IFK hade dock korta kontringsattacker efter pausen och Philip Florén var helt fri en gång vid 3–2, men sköt utanför. Jussi Aaltonen hade ett par bra utkast, men det gav inget heller.

IFK Motala fick hopp när Olle Nordlund stänkte in 3–4 på en hörna i 83:e minuten, men det blev ingen riktig kvitteringschans i slutet. Christian Mickelsson satte avgörande 5–3 på stopptid.

Det här betyder att jumbon Tillberga, som spelade 4–4 i Kalix, nu knappar in en poäng på Motala. Två poäng och massor av mål skiljer jumbon och nästjumbon.

IFK Motala bor nu kvar i Bollnäs över helgen. På lördagen är det träning inomhus i Edsbyn och på söndag match borta mot just Edsbyn.

Poäng där skulle vara en jätteskräll av IFK Motala.

Målen: 1–0 (1) Christian Mickelsson, 1–1 (15) Philip Florén, 2–1 (25) Casper Ekström, 2–2 (34) Eric Lisell, hörna, 3–2 (51) Philip Flodstam, 4–2 (71) Casper Ekström, 4–3 (83) Olle Nordlund, hörna, 5–3 (92) Christian Mickelsson.

Publik: 1249.