IFK-spelare lånas till Katrineholm

Eric Lisell och Hugo Lundqvist till Katrineholm och Elias Löfstedt till Nässjö. IFK Motala samarbetar med allsvenska klubbar för att ge spelarna speltid.

IFK Motala lånar ut Eric Lisell till Katrineholm för att han ska få speltid och en chans att komma tillbaka efter sina hjärtproblem.

IFK Motala lånar ut Eric Lisell till Katrineholm för att han ska få speltid och en chans att komma tillbaka efter sina hjärtproblem.

Foto: Thomas Augustsson

Bandy2019-10-19 14:13

Det har varit en tuff väg tillbaka för Eric Lisell efter de hjärtproblem han fick inför den förra säsongen. Nu lånar IFK Motala ut honom till allsvenska Katrineholm på obestämd tid. 
– Lisell spelade ju lite förra säsongen på grund av sina hälsoproblem och han har inte spelat något nu på försäsongen heller. Han behöver ju speltid för att komma tillbaka och det kommer han få i Katrineholm. Vi har den uppgörelsen att när vi behöver honom så trycker vi bara på knappen så kommer han tillbaka till oss igen, säger IFK Motalas klubbchef Pär Beckne. 
Lisell är en bekant spelare för Katrineholmspubliken efter att ha spelat där under säsongen 2015-16. Då svarade han för tio mål och 20 assist på 22 matcher och blev en publikfavorit. 
– Han kom ju därifrån till oss och han studerar i Norrköping så det här passar bra för honom. Det är ju viktigt i de här situationerna att det känns bra för spelarna, säger Beckne.

IFK har även skrivit ett utvecklingsavtal med Katrineholm gällande målvakten Hugo Lundqvist som även förra säsongen gjorde några matcher i klubben.
–  I och med att spelarna är under 23 år så kan man skriva utvecklingsavtal. Det gör att han kan spela i Katrineholm ena dagen och med oss nästa, säger Beckne. 
Även Elias Löfstedt lånas ut av IFK. I hans fall så är det Nässjö som blir klubbadress en tid framöver. 
–  Det är ju vår plikt som förening att se till att spelarna är i form när de ska spela. Det är de ju inte om de får stå på läktaren.
 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!