LÄS MER: Det här väntar IFK i Lidköping

– Det blir väl så när man ska laga saker som är 2 000 år gamla.

Mattias Sjöholm, tränaren, satt i teorisalen och förberedde sig för kvällens taktikgenomgång. En efter en gick spelarna av isen, tidigare än den timme man hade tänkt sig att träna.

Artikelbild

| IFK Motala fick avbryta tisdagens träning på grund av isproblem. Men till fredagens hemmamatch ska det inte vara någon fara för isen. Det bedömer kommunens anläggningschef Thomas Martinsson.

Jussi Aaltonen sa:

– Det är ju parodi.

Det gick helt enkelt inte att genomföra det träningspass man hade tänkt sig.

– Det är nåt som har gått sönder igen, vad vet jag inte. Jag vet bara att isen inte håller för att träna på, det är alldeles för stor skaderisk, menade Sjöholm.

Artikelbild

| Jonas Enander och Eric Lisell under tisdagens träning inför kvartsfinalen mot Villa

Vi har försökt att få tag i ansvariga vid isstadion för att få en kommentar kring det som hänt, men inte lyckats.

Mattias Sjöholm säger att han och spelarna inte bryr sig längre.

Artikelbild

| Glada miner trots usel is på sista träningen inför kvartsfinalen mot Villa.

– Det har gått så långt att man rycker på axlarna åt det, tyvärr. Vi är så vana vid att det är så här och gör verkligen allt för att göra det bästa av situationen.

Han suckar och säger:

– Men självklart är det bedrövligt och jäkligt frustrerande.

Framför sig har han och spelarna säsongens stora utmaning. En kvartsfinal mot Villa, seriesegrarna och de stora favoriterna till SM-guldet.

– Ser man spelare för spelare och de förutsättningar de har så är de självklart storfavoriter, så är det ju. Men det betyder absolut ingenting när domaren blåst igång, då är det elva spelare på varje planhalva som kämpar för att vinna. Och vi har en plan för hur vi tror att vi ska kunna rubba dem.

Vad innehåller den planen?

– Det kan jag tyvärr inte avslöja. Men jag kan säga så mycket att det blir lite annan typ av spel när resultatet i den enskilda matchen inte betyder något, när det kvittar om det står 4–3 eller 10–3 på tavlan när matchen är slut. Mer än så säger jag inte.

Det här snacket om att ni skulle ha fördel av att spela de två första matcherna utomhus?

– Nä, det betyder inget. I stort sett alla i deras lag har spelat hela sina karriärer utomhus, framförallt i ungdomsåren, så det har absolut ingen betydelse.

Hur ser du på ditt lags slagkraft idag jämfört med premiären i oktober?

– Vi har försökt att utveckla oss hela tiden och främst på slutet tycker jag mig se att vi tar steg varje match. Så jag vill tro att vi har våra främsta insatser framför oss, att vi inte har peakat än.

– Målet har hela tiden varit att vi ska vara som bäst i slutet av säsongen och killarna inne i omklädningsrummet är fullt inställda på att vi ska ge Villa en riktigt tuff matchserie. Om vi sen inte räcker till, ja då är det så.