IFK utslaget, men vann mot Sandviken

IFK Motala missade semifinal i Svenska cupens slutspel. Men avslutningen var en fjäder i hatten, seger mot Saik stärker laget.

IFK Motalas tränare Mattias Sjöholm i samspråk på bänken, med spelaren Anders Persson och lagledaren Björn Beckne. IFK åkte ur Svenska cupen på lördagen, men vann sista matchen mot Sandviken.

Bandy2019-09-28 20:15

IFK spelade bättre och bättre under gruppspelets gång och avslutningen, när Motalalaget redan var utslaget från söndagens spel, var finfin. 5-2 (3-1) blev det mot storlaget, det forna i alla fall, Sandvikens AIK.

Saik, som tappat spelare som Daniel Mossberg, Christoffer Edlund och Ted Haraldsson, föll mot ett IFK Motala som har förstärkt sitt lag sedan förra säsongen. Saik var ändå inte utslaget inför matchen mot Motala, och det var en skalp att slå "stålmännen" i Lidköping arena.

– Rättvist. Vi har fortsatt genom turneringen att bli bättre och bättre. Nu var vi med från början och bjöd inte på något. I stället drog vi ifrån. Välförtjänt, tycker Mattias Sjöholm, IFK-tränaren.

IFK Motala gick fram till 3-0 efter mål av Erik Litzén, Albin Rohlén och Albin Bjerkegren, och efter två målpass av halven Kasperi Hirvonen. Saik kom tillbaka till 2-3 efter mål av Hannes Edlund och David Brodén, men då tog Motala timeout och kunde kontra in två snabba mål av anfallarna Philip Florén och Jonas Enander när Saik tryckte upp för att kvittera.

– Det finns många bra saker som vi kan ta med oss. Stora bitar i spelet har vi gjort bra, tycker Mattias Sjöholm.

Tidigare på lördagen vann Edsbyn med 3-1 (2-0) i gruppspelets andra omgång.

– Ytterligare ett steg framåt, tycker IFK-tränaren Mattias Sjöholm.

Efter 0-6 i fredagens premiär mot Västerås SK fick IFK Motala en mardrömsstart även i andra matchen i Svenska cupens slutspel. Mot Edsbyn stod det 0-2 snabbt efter mål av först Jonas Edling och sedan Simon Jansson. IFK Motala kom ut i andra halvlek och gjorde liv i matchen, 1-2-reducering av Jonas Enander efter pass från anfallskollegan Philip Florén.

Det blev kamp in i slutminuterna, men med några minuter kvar av ordinarie tid gjorde Edsbyns finske landslagsstjärna Tuomas Määttä avgörande 3-1.

– Förutom första tio minuterna, då vi släpper in enkla mål, så är vi bra. Vi släpper inte till mycket bakåt och vi skapar chanser. Vi hade jätteläge till 2-2, säger Mattias Sjöholm och fortsätter:

– Andra halvlek är riktigt bra, klart bättre än i går. Vi har tålamod och får med folk framåt.

Både IFK Motala och Sandviken missade semifinal i cupen, till förmån för Västerås och Edsbyn, och IFK-lagets buss rullade mot Motala redan på lördagskvällen.

Nu blir det tio dagar med träning innan World cup i Sandviken startar mot ryska Neftyannik torsdagsförmiddagen den 10 oktober.

Nyförvärvet Viktor Hulthammar, nummer 77, gjorde en bra helg när IFK Motala vann en match och förlorade två i Svenska cupen. Bra spel från ytterhalven.
Karta: Sparbanken Lidköping Arena