Sportredaktionen har i flera artiklar berättat om trasig utrustning och försening när det gäller att få upp is i både i hockeyhallen och på bandyplanen.

Det gör enligt IFK Motalas klubbchef Pär Beckne och ordförande Bo Ribers att man nu fått en ökad omkostnad på drygt en halv miljon kronor.

Något man nu lämnat in en begäran om kompensation för.

Artikelbild

I begäran kan man läsa om stora omkostnader för bland annat arbete med att plocka fram det hyralternativ av maskiner för att enligt deras utsago få igång spolningen av isen tidigare än med det reparationsalternativ kommunen valde (läs mer i artkel nedan).

Man menar att det tagit Pär Beckne en månad att arbeta med det alternativet och begär 46 000 kronor för det.

I övrigt är det omkostnader för bland annat åtta kommande träningspass under fyra vardagar i Örebro eller Nässjö där man måste betala förlorad arbetsförtjänst till samtliga spelare och ledare. En kostnad man beräknat till 202 528 kronor.

Här finns också uppgifter om kostnader för resor för både A-lag och ungdomslag till Vadstena och Mjölby ishall, för träningar man annars skulle haft i Motala ishall. De uppgår till drygt 120 000 kronor.

Artikelbild

Sammanlagt är kravet på 504 375 kronor.

Begäran om kompensation är ställd till Åsa Grellsgård, fritidschef, som kommenterar det så här:

– Jag förstår deras önskemål och vi ska ha ett möte där vi ska se hur vi kan lösa situationen. Vi kan säkert tillgodose en del av deras önskemål, men kanske inte allt. Den ekonomin har inte jag inom fritidsbudgeten. Men kanske kan vi mötas nånstans kring halvvägs eller så, vi får se vad diskussionen mynnar ut i.