Kommunalrådet: Ingen avsikt stödja Piraterna

Kommunalrådet Kåre Friberg (M) beklagar den ekonomiska krisen för Piraterna. Men någon ny räddningsaktion från kommunen är inte aktuell.

Kommunalrådet Kåre Friberg (M) säger att det är väldigt tråkigt med Piraternas ekonomiska problem. Men han säger att kommunen inte har någon avsikt att stödja Piraterna mer.

Kommunalrådet Kåre Friberg (M) säger att det är väldigt tråkigt med Piraternas ekonomiska problem. Men han säger att kommunen inte har någon avsikt att stödja Piraterna mer.

Foto: Aneders Törnström

Speedway2019-10-09 12:30

– Vi har ingen avsikt att stödja Piraterna mer, säger Friberg.

Det gamla styret med Socialdemokraterna i spetsen gick in och köpte arenan från Piraterna förra gången det var kris. Speedwayklubben har också flera gånger kunnat låna pengar förmånligt.

Dessutom har Piraterna i år inte behövt betala hyra för Probaco arena/Dunteberget sedan inget arrendeavtal mellan klubben och kommunen har gjorts.

– De är egentligen skyldig oss pengar för det, men vi håller ju på med en utredning om föreningsstödet, säger Kåre Friberg.

Kommunalrådet säger att det nya styret som är nu var negativa till uppgörelsen som gjordes förra gången, att det var konstgjord andning. Nu har kommunen "hört" om klubbens situation, men avser inte att stötta med mer pengar.

– Det är väldigt tråkigt med Piraterna. Speedway är en dyr sport som kostar mycket pengar och det har varit för lite publik. Vi får hoppas att de löser det, säger Kåre Friberg.

Piraterna har kvar ett stort lån till kommunen, i våras var siffran kring 1,5 miljoner. Ett gammalt lån är nästan avbetalt. Men de pengarna, plus hyran för i år riskerar kommunen nu att inte få tillbaka vid en konkurs. 

– Olyckligt för våra medborgare, och det blir ett dilemma för oss vem som ska använda fastigheten. Vi får avvakta och se, säger Kåre Friberg.

Piraternas ordförande Sven Gustafsson säger att klubben gjort förfrågningar till kommunen, men säger att det blev nej direkt.

– Men vi vill ha ett nytt möte med kommunen. Vi har grejer på gång, säger Sven Gustafsson.

Karta: Dunteberget Motorstadion
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!