Lauritsen centimeter på fel sida

Smack! Rasmus Lauritsen kom högst och först. Kvitterat. Trodde han. "Det känns korrekt", säger backen om offsideavblåsningen.

"Nej"! Rasmus Lauritsen och Pontus Almqvist vill inte tro att det är sant när danskens kvittering vinka av för offside.

"Nej"! Rasmus Lauritsen och Pontus Almqvist vill inte tro att det är sant när danskens kvittering vinka av för offside.

Foto: Bildbyrån

Fotboll2019-09-16 05:34

IFK Norrköping hade Malmö FF utan att få utdelning. Hemmalaget buades ut av egna publiken i första halvlek när "Peking" styrde och kontrollerade toppmötet. 

När Malmö jobbade sig in i matchen och skakade av sig Kamraternas värsta bolldominans kom målet. Sören Rieks - som även gjorde mål mot IFK i förra årets möte här - blev matchvinnare men det var inte alls långt ifrån att det blev en pinne var. Rasmus Lauritsen som växt ut till ett svårstoppat vapen på fasta drog upp i straffområdet. 

Frisparken från Lars Krogh Gerson satt där den skulle och Laurisens med sin danska skalle mötte till 1–1.

Trodde vi. 

Jublet fastnade i halsen när den assisterande domaren stod med sin flagga höjd. Reprisen visade att det var ett regelvidrigt mål. Lauritsen var offside när frisparken slogs.

–  Ja, det ser rätt ut. Jag är offside men fick en knuff precis innan, säger försvararen utanför spelarbussen. Med mobilen i handen vevade Lauritsen reprisen två-tre gånger.

Bittert?

– Ja, vi har dom i första. Då är vi verkligen bra men skule gjort mål också. Då hade det blivit en hel annan match. Malmö är bättre i andra och tar över, konstaterar Lauristsen som räddade IFK från ett baklängesmål i första när Arnór Traustason skulle raka in bollen från nära håll och visade även stort hjärta i andra när Lauritsen gjorde sig stor och täckte ett saftigt avslut med bröstet.

– Jag älskar det där, att täcka och hjälpa laget. Det är bättre än att göra mål.

Efter 606 minuter utan insläppt mål sprack den sviten med Sören Rieks nick. 

–  En bra svit, det är svårt att inte släppa in mål på så många matcher men vi får starta en ny svit. Det är sex-sju matcher kvar...?, frågar Lauritsen.

Sju?

– Ja, det är bara att köra igen. Jag tror det det blir viktigt för oss att vinna nu med en gång på lördag(Örebro hemma). Det är mycket som vi gör bra här idag som vi kan ta med oss.

Jens Gustafsson som saknade Kalle Holmberg och Simon Thern summerade bortaförlusten med blandade känslor. 

–  Första halvlek är i det närmaste perfekt, bortsett från de sista minuterna. Spelar den fotboll vi vill. Har ett bra försvarsspel. Med facit i hand borde vi förvaltat någon av de chanser vi hade för att få med oss något mer. I andra lyckas vi inte kontrollera på samma sätt. Det är tufft att sitta som förlorare, det är sällan jag skådat ett Malmö så skärrat som i första halvlek. 

Matchfakta: Malmö FF–IFK Norrköping 1–0 (0–0) 

Målet: Sören Rieks. Varningar, IFK: Lars Krogh Gerson, Sead Haksabanovic. Publik: 16 153. 

Nicken som var ett par centimeter från att resultera i mål - och poäng.
Nicken som var ett par centimeter från att resultera i mål - och poäng.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!