– Nu körde jag i stort sett hela träningen och det kändes bra, säger kanadensaren efter måndagspasset i Stångebrohallen.

Så du räknar med spel på torsdag?

– Vi får se hur det känns under de närmaste dagarna, men jag hoppas på det. Jag har lagt mycket tid på träning och förberedelser under våren och sommaren och då är det alltid trist när du inte kan vara med. Men du får lära dig något av det och göra det du kan göra i gymmet.

Han spelade i genrepet mot Färjestad, men fick därefter bekymmer med en sliten ljumske och vilade under hela förra veckan. Men nu är det positiva rapporter och LHC kan få stark förstärkning till veckans matcher.

För att inte riskera något kan det också bli så att Roy sparas till bortamötet med Växjö på lördag. Utan 35-åringen – med över 700 NHL-matcher på sitt cv – svarade LHC för en med beröm godkänd premiär och inte minst svarade hans ersättare Filip Karlsson för en stark insats i den kedjan. Derek Roy tittade från läktaren och gillade vad han såg.

– Jag tyckte att killarna spelade riktigt bra. Vi var strukturerade och det var bra att definitivt avgöra på slutet och få med oss en seger från första matchen. Det är alltid bra för självförtroendet, säger han.

Med tillägget:

– Tanken är att vi ska vara mycket i offensiv zon, hela tiden sätta press och jobba hårt. Det känns bra, vi har många unga killar som tar för sig och utvecklas mycket. Jag har aldrig varit äldst i ett lag tidigare, så man får försöka att bidra med att lära dem det man kan.

Utöver långtidsskadade Sebastian Karlsson tränade inte heller backen Mattias Bäckman, men där är tanken att han ska vara tillbaka på tisdagen.