Maif tappade ledning och straffades hemma

Motala AIF tappade en stor ledning hemma i Iverhallen på söndagen. Det blev ändå en poäng till slut efter ett straffavgörande.

Patrik Söderlund, Maifs tränare, gladdes trots allt åt en poäng när Motalalaget förlorade på straffar mot Lenhovda hemma i Iverhallen.

Ishockey2019-11-10 20:51

Lenhovda vann matchen i Motala med 6-5 (0-1, 1-3, 4-1, 0-0, 1-0). Trots att Maif tappade en 4-1-ledning på kort tid i tredje perioden, såg tränaren Patrik Söderlund positivt på det.

– Vi tar med oss en pinne. Det är olyckligt när de får sin boost, men vi har en pinne, säger Söderlund.

Patrik Söderlund var, tillsammans med A-pojktränaren Jonas Lindström, på utbildningshelg i Globen i samband med de två matcherna mellan Tampa Bay och Buffalo i Global series. Han kom hem till Iverhallen full av ny kunskap och inspiration, bland annat kring transatlantisk hockey och dess sätt att spela som är helt annorlunda på de små rinkarna.

– Det är inga bågar som de åker i, utan ut ur egen zon så fort som möjligt, lägg ned pucken i motståndarens zon och tryck på, berättar Patrik Söderlund.

Efter NHL-upplevelsen fick Söderlund se sitt Maif ånga på fram till en 4-1-ledning mot småländska Lenhovda efter två perioder. Men då kom bortalaget tillbaka, tre mål på en och en halv minut gav 4-4 och Lenhovda gjorde även 5-4. Det var Pontus Ronell som gjorde 5-5, vilket säkrade Maifs poäng. Efter en mållös sudden death i tre mot tre vann Lenhovda straffläggningen där Maif bara satte två av fem.

Femman med Robin Jonsson och Jakob Malmsten som backar bakom Jonathan Malm, Pontus Ronell och Jimmy Bothén gjorde alla Maifs mål. Extra plus till skridskostarke Erik Karlsson för bra insats.

Maif åker nu bort kommande helg och möter Taif Löfstad i Tranås på fredag och Rydaholm på söndag.

Karta: XL Bygg Arena