Matchhjälten: "Sköna mål att göra"

En kamp där just kampen gav två poäng. IFK Motalas spelare och ledare berömde varandra efter segern mot Broberg-Söderhamn.

Fredrik Lönn på väg att åka igenom Broberg-försvaret. IFK Motala var nöjt med kämparsegern mot hälsingelaget.

Fredrik Lönn på väg att åka igenom Broberg-försvaret. IFK Motala var nöjt med kämparsegern mot hälsingelaget.

Foto: Thomas Augustsson

Bandy2019-12-03 21:47

– Kämparseger och lagseger. Riktigt skönt att vi lyckas hålla resultatet som det slutar, säger Viktor Hulthammar efter segern med 3-2 (2-1), sjätte raka utan förlust och tredje raka tvåpoängaren i elitserien.

Matchens samtalsämne var Viktor Hulthammars segermål till 3-2 i mitten av andra halvlek. Det var Vitaliy Klyushanov, för kvällen i splitter nya skridskor, som sköt in en boll i straffområdet, en boll som studsade ut och studsade till.

Viktor Hulthammar kom upp högt på vänsterkanten från sin halvposition, snurrade runt, och sköt med ryggen mot målet. Bra träff fick han och bollen gick in mellan benen på målvakten Henrik Rehnvall.

– Det var tunnel. Det är sköna mål att göra, det behövdes, säger Hulthammar nöjt.

Det blev mycket luftbollar på en svårspelad is och ett annat samtalsämne var Kasperi Hirvonens axelskada. Han tvingades avbryta matchen efter att ha fallit i straffområdet. Domaren friade, ingen straff, och Hirvonen kunde inte spela vidare med 25 minuter kvar.

Efteråt konstaterade matchläkaren att det inte var något brutet i Hirvonens axel, bara en muskelskada. Han kan kanske spela om några dagar. Hirvonen själv skulle på röntgen och hoppades kunna spela så fort som möjligt. Men det är oklart om Vänersborgsmatchen på torsdag.

Mattias Sjöholm, IFK-tränaren, berömde sitt lag för att kämpa och kriga och att kunna peta in allt man hade.

– Det blir lotteri på isen, men vi visar stark moral när vi vänder i motvind och vi viker inte ned oss. Vi håller ledningen som vi återtar, sade Sjöholm.

Brobergs skyttekung Martin Söderberg sade att det var den sämsta is han spelat på.

– Vädret ställer till det, och det är surt. Vi förtjänade ett kryss. Vi kunde inte spela vårt spel och svårt att analysera när det blir sånt här spel. Vi krigade på, men inte tillräckligt, sade Söderberg.

IFK Motala spelar vidare på torsdagen, borta mot Vänersborg inomhus. Som knapp favorit. IFK befäster sin plats bland topp sex.

Mål: 0-1 (7) Martin Söderberg, 1-1 (10) Philip Florén, 2-1 (45) Albin Rohlén, 2-2 (49) Erik Jonsson, 3-2 (70) Viktor Hulthammar.

Publik: 541.

Karta: XL Bygg Arena
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!