Motala AIF håller liv i toppstriden

Det var vinna eller försvinna för Motala AIF på bortaplan. Maif vann i Enskede och håller liv i kampen om att få kvala uppåt.

Valon Silka gjorde ett av målen på straff när Motala AIF vann toppmötet med Enskede borta. Toppstriden lever därmed.

Fotboll2019-09-14 16:16

3-1 (1-0) vann Maif med i toppmötet på Enskede IP:s naturgräs och det var efter tidigt mål av Renato Rako och sedan straffmål av Valon Silka och ett tredje mål av inhoppande Pontus Eriksson i andra halvlek.

Nu skiljer bara tre poäng till kvalplatsen med fyra matcher kvar att spela.

– Spelarna hanterar matchen bra och vi vinner rättvist, tycker Maifs tränare Christer Persson.

Maif startade matchen bra och tog då också ledningen genom Renato Rako. Enskede tog över efter första kvarten, men ägde mest boll. Det skapades inte så mycket. Maif jämnade ut.

I andra halvlek kvitterade Enskede till 1-1 på ett distansskott från Oliver Paulsson Young Shing, men Maif replikerade genom Valon Silkas straffmål till 2-1. Det var Renato Rako som visade fart och skapade straffen genom en omställning.

Maif gjorde ett trippelbyte när ungdomarna Ivan Rako, Ahmed Qasem och Khaled Qasem kom in och det var en fjärde inhoppare, Pontus Eriksson som gjorde A-lagscomeback efter knäskada, som fick göra 3-1 med tio minuter kvar.

–  Jag är väldigt glad för Pontus skull, säger Christer Persson.

Enda eländet för Maif var att Khaled Qasem fick utgå efter att ha slagit huvudet i ett stängsel bredvid planen. Men det var oklart om det var något allvarligt.

– Det är kollektivet vi vinner på. Vi är stabila och jobbar hårt i matchen. Det finns en lojalitet mot varandra och framför allt är vi ett lag. Det ger oss utdelning, säger tränaren.

Maif spelar närmast hemma mot jumbon Södertälje på lördag.

Karta: Enskede idrottsplats