Det var på marknaden, en av Sveriges största, som flera av Österstads profiler gick runt i Skänninge. Bara några dagar före återstarten i femman mot Stjärnorp där det blev klar seger.

Jimmy Bothén var där, och berättade att han inte vet var han ska spela ishockey kommande säsong. Klubblös som han är.

– Jag fokuserar på Österstad, vi har ett roligt lag, sade Bothén.

Artikelbild

| Grön kostym coachade Richard Adolfsson sitt Zeros i när det blev seger mot Fågelsta på Z-parken. Nu lovar tränaren att ha dressen igen om det serieseger i höst.

Elliot Lindgren, tidigare A-lagsspelare i Solfjäderstaden, har också valt Österstad och nu flanerade han på Marken med Linköping Citys anfallare Adam Larsson.

Österstads tränare, Pontus Ivarsson, dök kort därefter upp i vimlet och såg glad ut inför omstarten.

I Mjölby kommun avgjordes sedan det sjätte Hellrun längs ån, och det är ett kraftprov som engagerar Motalabor. Jesper Milton var funktionär och "säkerhetspersonal" vid hindret med gummiringar där löparna skulle kravla över vattnet.

– Jag har lite ont i en ljumske så det passade utmärkt att bara hjälpa till som funktionär i år, sade Milton som säger att han vill starta i loppet nästa år.

Artikelbild

| Från fotboll till triathlon. Fotbollsledaren Jörgen Karlsson kom tillbaka till Motala i helgen, för att göra sitt femte triathlonlopp. "Roligt", sade han före start.

– Det är en utmaning för sig själv, att se om man klarar det, sade Milton som var nöjd med att det efter rejält regnande avslutades med solsken.

Jesper Milton är fotbollspappa och innebandypappa i Motalaidrotten och han är suppleant i Maifs hockeystyrelse. Dessutom är han målvaktstränare och hjälptränare i Maifs A-pojklag som kommer att bedrivas ihop med Wettern.

Ett annat kraftprov i helgen var Motala triathlon där en hemvändare var Jörgen Karlsson som flyttade till Kalmar 2002. Fotbollsledaren från Kristberg och Degerön-Godegård bytte miljö till klubbar som Oskarshamns AIK, Lindsdals IF och IFK Berga, och har tränat Maifprofiler som Viktor Fredriksson och nuvarande målvakten Oliver Bergman.

Sedan några år har Karlsson bytt fotboll mot triathlon, tillsammans med sambon Therese Nyström. Nu gjorde han sin femte tävling.

– Rolig sport med roliga moment. Kul att vara hemma igen, sade Jörgen om besöket.

Ett hett fotbollslag i stan är BK Zeros där tränaren Richard Adolfsson coachade i helgrön kostym i helgens seger mot Fågelsta, den tionde raka i sexan. Adolfsson lovade detta i omgång tre, om laget var obesegrat efter våren.

Nu är det nya löftet att bära kostymen, som han köpt på nätet hos ett partyföretag, en gång till om Varamolaget säkrar seriesegern.

– En ny liten morot till laget, säger Richard.

Topplistan just nu ser ni nedan, handlar om speedway och fotboll.

Hett

1. Piraterna

Fyra matcher på åtta dagar nu och ett samlat Piratlag ska göra sista rycket för att försöka rädda en slutspelsplats.

2. Boren herr

Ny seger borta mot Rimforsa och Motalalaget toppar fyran, om än med en haltande tabell. På väg mot trean 2020.

3. Motala AIF Fotboll

Obesegrat i nio matcher och visst hopp finns om kvalplats uppåt redan i höst. Händer nya saker i klubben.

Snett

1. VGIF och Borensberg

Två lag som sladdar i herrfyran och bara ett mirakel kan rädda dem från degradering. Ser mörkt ut.