Att det är handbollen som hon prioriterar har Nina Koppang varit tydlig med i samtalen hon haft med F17-landslagets förbundskapten Pär Lagerström ända sedan det blev klart att hon skulle börja på handbollsgymnasiet i Göteborg i höstas. Men när han i fredags offentliggjorde den svenska truppen till fyrnationsturneringen i La Manga-turneringen för F17-landslag så fanns Koppangs namn med bland de 18 spelarna i truppen.

– Jag fick kallelsen för några dagar sedan. Så det blir jättekul att få vara med på det, säger Nina när vi når henne i hemmet i Partille.

Men att hon var aktuell för att bli uttagen visste hon redan innan kallelsen kom.

– Jag fick ett samtal för några veckor sedan från förbundet. De visste ju att handbollen har några samlingar under våren så de ville se om jag kunde vara med om jag skulle bli uttagen. Sen ville de stämma av om jag skulle fortsätta med fotbollen. Och det ska jag ju, ett tag till i alla fall, säger hon.

Tidigare har hon sagt att hon inte tänker välja sport. Att hon ska fortsätta kombinera handboll och fotboll. Men nu berättar hon att hon inser att det inte kommer vara möjligt att fortsätta hålla en plats i både handboll- och fotbollslandslag.

– Jag vet ju att det kommer bli svårare och svårare. Snart börjar spelarna som är födda -02 gå upp och spela i A-lag och då kommer jag få svårt att konkurrera. Jag tränar ju inte alls lika mycket fotboll som de andra som spelar i landslaget gör. Men jag kommer fortsätta så länge jag känner att jag hinner med, säger hon.

I turneringen i La Manga inleder Sverige mot Skottland den 3 februari. beroende om det blir vinst eller förlust i den matchen väntar sedan Polen eller Tjeckien i en placeringsmatch.