Piraterna ber förarna riva fakturorna

Den totalt skulden till förarna var cirka 800 000 kronor. Nu vill Piraterna att förarna ska sänka sina krav med 25 procent.

Piraterna Speedway AB ber nu förarna att sänka sina krav med 25 procent, motsvarande 200 000 kronor, för att rädda bolaget.

Piraterna Speedway AB ber nu förarna att sänka sina krav med 25 procent, motsvarande 200 000 kronor, för att rädda bolaget.

Foto: Jeppe Gustafsson/TT

Speedway2019-11-13 17:00

– Än så länge har vi pratat med tre av förarna och de var positiva, säger ordföranden Sven Gustavsson.

Klubben har i dagarna skickat ut ett mejl som Sportredaktionen tagit del av. Där står att läsa att Piraterna Speedway AB för närvarande inte har någon möjlighet att betala de fakturor som förarna skickat in.

Istället erbjuder man en lösning där man vill betala 75 procent av skulderna och sänker därmed förarnas krav från 800 000 till 600 000 kronor, en besparing för bolaget på 200 000.

I förslaget står att man tänker betala hälften av skulden, med andra ord cirka 450 000 kronor, under november i år. Resterande skuld skjuter man framför sig och räknar med att betala de pengarna under 2020.

Hur ser du på möjligheterna att förarna accepterar?

– Vi har fått bra respons hittills. Och på nåt sätt kanske de inte har något val, finns det inte pengar så finns det inte.

Men om några vägrar acceptera budet?

– Då får vi sätta oss ner och komma fram till en lösning på det. 

Är nästa säsong beroende av att det här går vägen?

– Det skulle jag inte säga. Vi har bra koll på nästa säsong men behöver städa undan det här först.

Om uppgörelsen blir verklighet kommer Piraterna att gå in i nästa säsong med en kvarvarande skuld på 150 000 kronor.

– Vi får rätta munnen efter matsäcken och har en del grejer på gång. Men just nu ligger allt fokus på att lösa det här för att gå vidare.

Blir du kvar som ordförande nästa år?

– Det har jag inte funderat över än. Vi ska lösa det här först.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om