– Vi ligger efter med lönerna, men jag vet inte mer än så just nu. Jag vet inte exakt hur mycket det är. Jag ber att få återkomma efter mötet, säger Piraternas ordförande Sven Gustafsson.

Piraterna hade inför återkomsten i elitserien budgeterat med 2 500 åskådare i snitt på hemmamatcherna. Utfallet blev en besvikelse, bara dryga 1 800 kom. 

– Vi saknade ungefär 500 betalande åskådare per match, bekräftar Piraternas marknadsansvarige Janne Eklöf.

Piraterna har tidigare varslat om att den gångna säsongen inte skulle gå plus och inte heller jämnt upp. Utan med ett underskott. Hur stora löneskulderna är till förare och andra är oklart, men klubben har i alla fall inte betalat lönerna i tid.

Föraren Daniel Davidsson bekräftar att han inte fått betalt som han ska. Men han vill inte kommentera saken mer än så.

–  Du får fråga klubben om det här, jag har inga kommentarer. Klubben får uttala sig, men jag hoppas att de har kontroll på situationen, säger Daniel Davidsson.

De uteblivna lönerna har blivit aktuellt de senaste dagarna.

– Jag vill höra från klubben vad de säger innan jag säger något, säger Daniel Davidsson.

För två år sedan hade Piraterna problem med att betala löner och det påverkade också starkt klubbens resultat, när laget till slut åkte ur. Efter att ha varit guldfavorit.

Det är tidigare inte känt om löneproblemen funnits under årets säsong, eller om det är något som uppkommit nu efter säsongsslutet.

–  Måste ta reda på mer, säger Sven Gustafsson.