Piraterna nära lösa den ekonimiska krisen

Piraterna kan vara på väg att ta sig ur sin ekonomiska kris. Den jättegrej som ordföranden Sven Gustavsson utlovade för en vecka sedan ser ut att gå i hamn.

Har Piraterna hittat skatten vid regnbågens slut? Enligt styrelsen så ser läget i alla fall nu väldigt positivt ut.

Har Piraterna hittat skatten vid regnbågens slut? Enligt styrelsen så ser läget i alla fall nu väldigt positivt ut.

Foto: Arkivbild Anders Törnström

Speedway2019-10-29 20:45

Det har varit några tunga veckor för Piraternas styrelse. Men efter styrelsemötet på tisdagskvällen så var det desto positivare tongångar.
–  Det ser riktigt lovande ut just nu. Det har hänt grejer under de här dagarna som man inte trodde skulle hända, säger styrelseledamoten Yngve Rylander. 
Han syftar då bland annat på det bidrag på 100 000 kronor som en privatperson skänkt klubben. Samt att tio företag lovat att stödja klubben med 10 000 kronor vardera. 
Efter tisdagens styrelsemötet kan han dessutom avslöja att Piraterna nu är väldigt nära en lösning för att kunna betala hela sin skuld på 800 000 kronor.
–  Det Sven jobbat på ser ut att slå ut till 100 procent, säger Rylander som i det fallet syftar på den "jättegrej" som Piraternas ordförande Sven Gustavsson pratade om för en vecka sedan. Vad det handlar om för lösning avslöjade Gustavsson inte och det vill inte heller Piraternas styrelse göra  i nuläget. 
–  Det blir inte helt klart förrän på fredag. Så just nu kan jag inte säga mer än att det ser väldigt positivt ut, säger Rylander.

Är Piraternas ekonomiska kris löst om den uppgörelsen blir klar?
– Det är fortfarande inte helt i hamn om den grejen går i hamn. Men det som återstår har vi andra lösningar på som vi jobbar på för fullt. 
Har ni blivit förvånade över det gensvar ni fått från sponsorer efter er vädjan om hjälp?
– Absolut. Vi kan väl säga så här att Piraterna har inget förtroende bland många just nu. Men bland många sponsorer så har vi fortfarande det. Men när vi har löst det här så måste vi göra stora förändringar. Vi måste slå in på en annan väg. Det går inte att hålla på så här år efter år. Det är ohållbart, säger Rylander. 

Ekonomin var inte det enda ämnet som avhandlades på tisdagens styrelsemötet. Piratledningen blickade också framåt och tittade på vem som ska ha det sportsliga ansvaret för Piraterna kommande säsong. 
Den tänkta lagledningen med Stefan Andersson Skill och Stefan Ekberg hoppade som bekant av uppdraget för en dryg vecka sedan. 
Men även där berättar Rylander nu att de tror att de inom kort kan presentera en lösning. 
– Vi hade en möjlig lagledare här i kväll som vi pratade med. När det gäller den frågan så har vi två spår som vi jobbar med varav ett är mer aktuellt. Men några namn kan jag inte ge dig i nuläget, säger Rylander. 
 

Karta: Motala
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om