Piraterna: "Vi har fortfarande tid"

Nej, Piraterna kastar inte in handduken. Motalaklubbens styrelse kämpar vidare för en ny elitseriesäsong på Dunteberget 2020.

Yngve Rylander, Thomas Wahlström, Sven Gustafsson och Ulf Gunnarsson i Piraternas styrelse ger sig inte. Det finns fortfarande hopp om elitseriespeedway i Motala nästa säsong.

Yngve Rylander, Thomas Wahlström, Sven Gustafsson och Ulf Gunnarsson i Piraternas styrelse ger sig inte. Det finns fortfarande hopp om elitseriespeedway i Motala nästa säsong.

Foto: Jens Bollius

Speedway2019-10-22 20:08

Det var beskedet på tisdagskvällens extrainsatta styrelsemöte i kanslilokalen på Duntebergets motorstadion.

– Nu ser vi lite glädje i ögonen. Vi har en jättegrej på gång, bara vi kan få jobba i lite lugn och ro, säger ordföranden Sven Gustafsson.

Vad är det för jättegrej?

– Vi har hittat en grej som vi ser positivt på, men det är för tidigt att tala om, säger Gustafsson.

Det var domedagsstämning inför tisdagens möte. Alla tänkbara spekulationer figurerade sedan det varit ett par negativa veckor för Piraterna där förare lämnar en efter en, lagledarna Stefan Andersson Skill och Stefan Ekberg har hoppat av, och där Motala kommun flera gånger avvisat Piraternas fakturor kring skötseln av Duntebergets arena.

Det hade inte varit överraskande om det kommit besked om nedläggning eller att laget dras ur elitserien.

Men så blev det inte och där är inte Piraterna. Hoppet lever om elitseriespeedway i Motala 2020.

– Vi har kort om tid, men vi kan hinna lösa det här. Det finns hopp, än lever liket, säger Yngve Rylander. 

Dock har Piraterna gett upp om att kommunen ska vara räddningsplankan. Ett nytt lån skulle ta fyra månader att få och det hinns inte.

Däremot döljer inte Piraterna sin besvikelse på kommunen.

– Man måste hjälpa varandra och vi har inte fått en spänn i år. Man blir ledsen på det, säger Sven Gustafsson.

– Vi är ett namn för kommunen, en reklampelare. Det som kommunen gjort mot Piraterna måste vara unikt i hela Sverige, tycker Yngve Rylander.

Piraterna menar som tidigare att det finns en överenskommelse om att Piraterna skulle sköta Dunteberget tills det finns ett avtal.

– Det är fastighetsägarens skyldighet att se till att det finns ett avtal, säger Sven Gustafsson som ändå hoppas ha nya kontakter med kommunen framöver.

– Från oppositionen har vi fått andra signaler, och det är många i stan som är positiva till oss. Vi har ju största publiken i stan, säger ordföranden.

Piraterna säger att en lösning kunde vara att köra på Sviestad i Linköping om man inte når en lösning med Motala kommun. Men där är inte Motalaklubben än.

Piratstyrelsen säger nu att det finns öppningar och att både ny lagledare och ett nytt lag hinner man fixa, bara den akuta krisen löser sig.

– Det finns förare, säger ledamoten Benny Wickström.

– Nu måste vi se positivt, säger Sven Gustafsson.

Skulden på 800 000 kronor till årets förare har Piraterna drygt fem veckor på sig att lösa.

Piraterna hade extra styrelsemöte på tisdagen. Styrelsen hoppas fortsatt på en lösning för att få ihop ett elitserielag nästa år.
Piraterna hade extra styrelsemöte på tisdagen. Styrelsen hoppas fortsatt på en lösning för att få ihop ett elitserielag nästa år.
Karta: Dunteberget Motorstadion
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!