Solfjädern föll i genrep, "vissa grejer bra"

Solfjäderstaden har matchat färdigt inför återkomsten i ettan. I söndagens genrep förlorade Motalalaget klart på hemmaplan.

Nyförvärvet Gustav Strandberg gjorde två mål i genrepet mot Kumla, en match som Solfjäderstaden förlorade med 4-7. Om två veckor är det premiär i division 1 för Motalalaget. "Vi har en go känsla", säger Strandberg.

Nyförvärvet Gustav Strandberg gjorde två mål i genrepet mot Kumla, en match som Solfjäderstaden förlorade med 4-7. Om två veckor är det premiär i division 1 för Motalalaget. "Vi har en go känsla", säger Strandberg.

Foto: Jens Bollius

Innebandy2019-09-15 17:51

– Vissa grejer är bra och vi skiter i resultatet, säger nyförvärvet Gustav Strandberg efter 4-7 (2-1, 0-1, 2-5) mot division 1-kollegan Kumla i Motala sporthall.

25-årige Gustav Strandberg är ett av de nya ansiktena i årets Solfjäderstaden. Fostrad i Vöikers i hemorten Växjö och har efter en kort allsvensk sejour i Onyx i Nyköping och division 2-spel med Liu i Linköping nu hittat en ny resa i Motala. Han säger att det är en nytändning.

–  Jag tycker att det ser jättebra ut. Vi har en go känsla efter bra matcher tidigare. Jag tycker att vi kan ta med oss vissa delar, det är upp och ned, säger smålänningen efter genrepet.

Kumla har ett rutinerat lag, med storvuxna spelare med rutin från SSL. Det var inget lätt genrep för Fjädern som vägde just lite lätt.

– De är tunga och spelar enkelt. Vi går i deras fällor, säger Gustav Strandberg.

– Stora lunsar i Kumla som straffar oss bra. De är bättre i special teams och vinner rättvist, kommenterar Solfjäderstadens tränare Emil Stille.

Om knappa två veckor startar ettan, med bortamatch i Jönköping mot Hovslätt för Solfjädern. I genrepet saknades fyra femtedelar av en tänkt förstafemma. Olle Gustavsson och Oscar Bierfeldt var bortresta och Adam Hjalmarsson och Jacob Larsson dras med småskador. Alla ska dock kunna spela i premiären som det ser ut nu.

– Jag tycker att vi är klara med försäsongen. Nu vill vi börja tävla, säger Emil Stille.

Målen i genrepet: Gustav Strandberg 2, Fredrik Nyman, Anton Abrahamsson.

Karta: Motala Sporthall
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!