Solfjädern om krock: "Härlig idrottskväll"

Derby hemma i innebandyettan och elitseriepremiär i bandy hemma. Två av höstens hetaste idrottshändelser arrangeras samtidigt.

Solfjäderstaden satsar på matchpub 1 november och ser det som en superkväll i Motalaidrotten, att spela samtidigt som elitseriepremiären i bandy med IFK Motala på andra sidan järnvägen.

Solfjäderstaden satsar på matchpub 1 november och ser det som en superkväll i Motalaidrotten, att spela samtidigt som elitseriepremiären i bandy med IFK Motala på andra sidan järnvägen.

Foto: Peter Calén

Sport2019-10-01 15:50

För den idrottstokige kan det kännas kluvet i allhelgonahelgen, fredagen 1 november. På vilken sida av järnvägen ska man vara? Ska man se Solfjädern derbyspela mot Linköping FBC? Eller ska man gå på bandypremiär, IFK-Frillesås?

Båda klubbarna slår på stort för att locka publiken. Både i Motala sporthall och vid K bygg arena är planen att ha matchpub med ölservering.

– Jag vet inte hur många det är som vill se båda, men för de är det synd om. Men vi får försöka hitta det positiva, att vi bjuder stan på en härlig idrottskväll. Om vi marknadsför det och snackar upp det tillsammans kanske det kan bli 900 på varje i stället för 800. Ett plus ett kan bli tre, säger Solfjäderstadens marknadsansvarige Jan Friström.

Solfjäderstaden har mestadels söndagsmatcher och det här var enda fredagskvällen som var möjlig fram till jul. Klubben vill hitta ny publik och spela på nya tider. Därför blev det den här fredagen, trots att det krockar med bandyn.

– Nu vill vi testa, säger Friström vars Solfjädern har sin första hemmamatch mot Ledberg 10 oktober.

IFK Motalas klubbchef Pär Beckne tycker att det är olyckligt att matcherna krockar.

– Vi hade kunnat göra ett samarbete om vi spelat efter varandra på en lördag, men nu måste man ju välja den ena bara, konstaterar Beckne som säger att IFK inte kan flytta eftersom det är samlad premiäromgång.

– Solfjädern visste om vår match och valde ändå att lägga sin match den här dagen. Nu kan vi bara göra det bästa av det, säger Beckne.

Karta: Motala Sporthall
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!