Spänstigt IFK Motala gästar Vetlanda

Bygga upp skridskokonditionen för att orka spela sitt spel i 90 minuter. Det är ett av målen när IFK Motala träningsspelar mot Vetlanda.

Spänstträning stod på schemat på IFK torsdagsträning. Här är det Olle Nordlund som studsar över häckarna.

Spänstträning stod på schemat på IFK torsdagsträning. Här är det Olle Nordlund som studsar över häckarna.

Foto: Thomas Augustsson

Bandy2019-09-19 21:48

Det är en vecka kvar innan IFK Motala spelar sin första tävlingsmatch för säsongen. Då ställs de mot Västerås i Svenska cupen. 
Men innan dess så ska de möta Vetlanda i träningsmatch på fredagskvällen och det var den som tränaren Mattias Sjöholm hade fokus på under torsdagens träningspass. Ett pass där spänstträning stod på schemat. 
–  Roligt att möta Vetlanda. Det brukar vi ju göra ett par gånger per år numera, säger Sjöholm med ett leende. 
IFK har under försäsongen endast ett fåtal träningspass på stor is. Det gör att de får använda träningsmatcherna till att gnugga på det som är svårt att göra på en hockeyrink.
– Framförallt att få bättre skridskokondition så att vi orkar spela det spel vi vill spela i 90 minuter. Att hålla fokus i 90 minuter är svårt, speciellt i början när man inte är van. Men det blir bättre och bättre för varje match vi spelar, säger Sjöholm. 
Vad ligger fokuset på spelmässigt en vecka innan första tävlingsmatchen?
– Det är fortsätta jobba på att sätta grunderna i spelet och bli trygga i positionerna så att vi kan bli bekvämare i olika situationer inför nästa helg, säger IFK-tränaren. 
Och även om fokuset ligger på Vetlandamatchen så blickar han ändå fram mot nästa helgs spel i Svenska cupen.
–  I fjol så hade vi ju inga tävlingsmatcher på försäsongen så det är något nytt i år. Det är roligt för då får man koppla på tävlingsskallen. Även om man vill vinna varje match så är det skillnad när det gäller något. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!